Embroidery

Belvedere heeft de grootste collectie gordijnstoffen en meubelstoffen van Nederland. U kunt bij ons terecht voor goed advies en een enorme collectie klassieke en moderne gordijnstoffen en meubelstoffen. In de collecties zitten ook prachtige embroidery stoffen.

 

Colefax&Fowler borduurwerk

Colefax&Fowler borduurwerk

Embroidery

Embroidery ook wel borduurwerk, is het maken van versieringen met naald en garen op textiel. Het is een kunst die al bestaat sinds de mensheid stoffen gebruikt. Vrijwel alle stoffen kunnen gebruikt worden om op te borduren. Welke stof er gebruikt wordt, hangt af van de techniek en de toepassing van het borduurwerk.

 

Pierre Frey - Embroidery

Pierre Frey – Embroidery

Vakmanschap

Borduurwerk is vakmanschap, vaak zijn de ontwerpen met de hand gemaakt.  Wij vinden het belangrijk dat uw interieur ‘een weerspiegeling hoort te zijn van wie je bent’. Met gordijnen kunt u uw huis persoonlijk maken. Gordijnen met borduurwerk zijn vaak erg persoonlijk en geven daarom gelijk een unieke touch aan uw interieur. Borduurwerk geeft een extra diepte aan het gordijn.

 

 

 

Zoffany Embroidery

Zoffany Embroidery

 

Merken

Veel merken waar Belvedere mee samenwerkt hebben embroidery stoffen.

 • Colefax & Fowler
 • Churchill
 • Canovas
 • Zoffany
 • William Morris
 • Elitis
 • Pierre Frey
 • En nog veel meer

Ambachtelijk

Door het borduurwerk krijgt het een ambachtelijke maar ook vaak natuurlijke uitstraling. Door dat het met de hand gemaakt  is krijgt de stof een extra dimensie in het interieur. Het kan subtiel maar ook dominant terug komen.

 

Colefax&Fowler borduurwerk

Colefax&Fowler borduurwerk

 

Materialen die veel worden toegepast in gordijnen

 • Katoen is een zachte vezel en wordt gebruikt om zachte, soepel vallende, luchtdoorlatende textiel van te maken. De elasticiteit van de katoenvezel is gering en is er de oorzaak van dat katoenen weefsels van nature sterk kreuken.
 • Linnen, van vlas, is een bijzondere stof.  Linnen kreukt maar doet dit met karakter. Alleen wanneer men bewust kiest voor natuurlijke materialen kiest men voor linnen.
 • Polyester is een synthetische stof, slijtvast en met een lange levensduur. Stoffen van polyester behouden vorm en kleur gedurende langere tijd en slijten minder snel, echter. De moderne polyester vezels krijgen een steeds mooiere natuurlijke uitstraling.
 • Trevira.  Dit is een brandwerende polyester. Verplicht in kantoren, maar ook steeds vaker toegepast in de woonomgeving.
 • Zijde  Gemaakt door de zijderups. Je hebt zeer gladde varianten en stoffen voor gordijnen met een meer ruwe uitstraling.
 • Modal  een synthetische stof met een linnen uitstraling.  Krimpt niet, is lichtvast en kan goed gewassen worden.

Vaak worden materialen gecombineerd om de eigenschappen te verbeteren.

 

Pierre Frey - Embroidery

Pierre Frey – Embroidery

 

Pierre Frey

Pierre Frey

 

Voordelen Belvedere Villainrichting

  • deskundig advies
  • betrokken familiebedrijf met korte lijnen
  • financieel krachtig
 • levenslange service
 • gratis bezorging en installatie door heel Nederland
 • gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Onze instagram geeft een goed beeld van mooie inrichtingen en de nieuwtjes op interieurgebied.

 

Elitis- borduurmotief

Elitis- borduurmotief

 

Meer informatie

meer informatie over onze meubelstoffen vindt u op meubestoffen

 

Embroiderie Zoffany

Embroiderie Zoffany

 

Meer informatie

Meer informatie over onze gordijnen vindt u op gordijnen

 

Zoffany Embroidery

Zoffany Embroidery

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof