Besouw tapijt

Belvedere is een belangrijke leverancier van Besouw tapijt in Hilversum en het Gooi. Wij hebben de volledige collectie van Besouw op onze toonzaal voor u klaar liggen.  Wij hebben inmiddels 30 jaar ervaring met Besouw. Onze ervaringen zijn zeer goed. Besouw tapijt is mooi, slijtvast en duurzaam.

 

 

Besouw

Besouw

 

Kernwoorden Besouw

Authentiek

Dutch Design

Innovatief

1001 Designs

 

Van-Besouw_2303-510-10-scaled

Van-Besouw_2303-510-10

 

Historie van Besouw

Van Besouw bestaat inmiddels 150 jaar. In deze periode is van Besouw uitgegroeid tot een toonaangevend producent van tapijt voor de veeleisende klant. Architecten lopen weg met van Besouw vanwege het innovatieve karakter van de tapijten, het fantastische kleurgebruik en de strakke stylering. Eens een van Besouw klant, altijd een van Besouw klant.

 

Besouw 2606 soft

Besouw 2606 soft

 

van-besouw

van-besouw

 

Katoenen tapijt Besouw

Een Van Besouw tapijt geeft iedere ruimte het juiste karakter. Al vanaf 1839.

Wereldwijd staat Van Besouw bekend om het innovatieve  katoenen lusjestapijt.  Fraai en zeer slijtvast.

Van Besouw  maakt de  tapijten en kleden volgens drie unieke processen: breien, weven en tuften.

 • Authentiek : Excellence since 1839. Nederlands Ambacht
 • Dutch Design: Made in Holland
 • Innovatief: Van lusjestapijt tot actuele noviteiten
 • 1001 Designs: Eigentijds, origineel, altijd passend.
Besouw Carpet 2605-620

Besouw Carpet 2605-620

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze instagrampagina ziet u verschillende topmerken voorbij komen. Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties !

 

Besouw voerkleed

Besouw voerkleed

 

Vernieuwing door Besouw

In de achterliggende 180 jaar is veel gepasseerd. Met een enorme historie is Van Besouw nog altijd toonaangevend in de markt. Net zoals 180 jaar geleden: een voortdurende drang naar vernieuwing.

Dit vertaalt zich in de zeer zachte, nieuwe generatie tapijten. Deze tapijten lenen zich ook heel goed voor kleden en carpetten.

 

Besouw carpet

Besouw carpet

 

Duurzaamheid van Besouw Tapijt

Ze maken alleen gebruik van de beste materialen. Bij ontwikkeling van nieuwe producten hebben zij altijd twee keuzes. Of natuurlijke materialen, of de beste synthetische producten. Altijd ecologisch verantwoord.

Duurzaamheid bestaat voor Van Besouw uit twee belangrijke elementen. In de eerste plaats natuurlijk de grondstoffen. Maar minstens net zo belangrijk is de levensduur. Een Van Besouw heeft een hogere levensduur dan een gemiddeld tapijt.

Dat maakt het verschil! Economisch en milieutechnisch.

 

Besouw carpet

Besouw kleed

 

Collectie van Besouw

Van Besouw heeft een gevarieerde collectie tapijt met daarin tapijt van Wol, katoen, linnen, geiten haar, combinaties, synthetisch materiaal  en Alpaca.

De ontwerpen variëren van avant-gardistisch tot klassiek. Daarnaast kan alle vloerbedekking van Besouw als kleed worden geleverd in elke gewenste maat.

Van Besouw duidt haar collectie simpelweg aan met een nummer. De huidige collectie bestaat uit nummer:

1406,  1504,  1505,  1802,  3801,  3902,  3805,  3808,  4401,  4403,  8501.

www.besouw.nl

 

Besouw

Besouw

 

Nummering van naam

Van Besouw stelt dat iedereen zijn eigen associatie bij onze tapijten kan vormen. Daarom geeft Van Besouw haar tapijt geen namen maar nummers. Die maken mettertijd natuurlijk vanzelf naam.

Maar de nummers zijn niet willekeurig gekozen. Zo staat het eerste cijfer voor het gebruikte materiaal en het tweede voor de productiemethode. De laatste twee cijfers vormen een volgnummer.

3= katoen | 8= breien | 01 = volgnummer

 

Besouw tapijt

Besouw tapijt

 

Materiaal     
1. wol
2. synthetisch
3. katoen
4. wol/geitenhaar
5. linnen
6. combinatie materialen
7. 80% wol / 20% synthetisch
8. lamawol

 

Besouw tapijt

Besouw tapijt

 

Productiemethode
1. wilton geweven
2. geweven met patroon
3. handtuft
4. jacquard geweven / vlakweef
5. fushion bond
6. getuft
7. –
8. gebreid

 

 

Materialen gebruikt in besouw tapijt

Katoen

Puur natuur. De kenmerkende witte bolletjes katoen worden gesponnen tot een krachtig garen. Katoen heeft een heel kenmerkende structuur. Door de juiste twijning, in combinatie met de breitechniek ontstaat het kenmerkende lusjestapijt.

Wol

De meest luxe vezel voor tapijt. En daarbij 100% natuurlijk. Wol heeft een warme, isolerende werking. Optisch resulteert dit in een zeer luxe, matte uitstraling. Qua gevoel het ultieme comfort.

Polyamide

Synthetische garens met een goed verhaal. Duurzaam geproduceerd; als het even kan met Econyl Garens. Hierbij worden garens altijd gemaakt van bestaande producten. Met andere woorden: geen ruwe grondstoffen meer nodig.

 

Besouw carpet

Besouw carpet – Deventer showroom

 

Besouw tapijt is milieubewust

Van Besouw doet haar uiterste best om het milieu zo min mogelijk te belasten en is aangesloten bij GUT, de “Gemeinschaft umweltfreundlicher Teppichboden”
Van Besouw streeft hierdoor naar:

 • Al haar producten op schadelijke chemicaliën en uitstoten te onderzoeken.
 • Haar producten op een  milieuvriendelijke wijze te produceren.
 • De  milieuaspecten binnen het productieproces voortdurend te verbeteren.
 • Voortdurend de verplichtingen inzake schone lucht, zuiver water en recycling na te leven.

 

Besouw Carpet

Besouw Carpet

 

 

GUT streeft naar:

 • Zuinig gebruik van geselecteerde ruwe grondstoffen.
 • Vermijden en verwerken van afval tot nieuwe grondstoffen.
 • Luchtuitstoot beperken.
 • Producten gebruiken die bijdragen tot het welzijn van de consumenten.
 • Recycling vereenvoudigen.

 

Besouw carpet

Besouw carpet

 

Materialen

Ze maken alleen gebruik van de beste materialen. Bij ontwikkeling van nieuwe producten hebben zij altijd twee keuzes. Of natuurlijke materialen, of de beste synthetische producten. Altijd ecologisch verantwoord.

Duurzaamheid bestaat voor Van Besouw uit twee belangrijke elementen. In de eerste plaats natuurlijk de grondstoffen. Maar minstens net zo belangrijk is de levensduur. Een Van Besouw heeft een hogere levensduur dan een gemiddeld tapijt. Dit maakt het verschil. Economisch en milieutechnisch.

 

 • Katoen : Puur natuur. De kenmerkende witte bolletjes katoen worden gesponnen tot een krachtig garen. Katoen heeft een heel kenmerkende structuur. Door de juiste twijning, in combinatie met de breitechniek ontstaat het kenmerkende lusjestapijt.
 • Wol : De meest luxe vezel voor tapijt. En daarbij 100% natuurlijk. Wol heeft een warme, isolerende werking. Optisch resulteert dit in een zeer luxe, matte uitstraling. Qua gevoel het ultieme comfort.
 • Polyamide : Synthetische garens met een goed verhaal. Duurzaam geproduceerd; als het even kan met Econyl Garens. Hierbij worden garens altijd gemaakt van bestaande producten. Met andere woorden: geen ruwe grondstoffen meer nodig.

 

Besouw 2607 soft

Besouw 2607 soft

 

Onderhoud

Regelmatig en grondig stofzuigen is het allerbelangrijkste verzorgingsadvies. Vuil krijgt dan geen gelegenheid zich vast te zetten aan en tussen de vezels van de pool en is nog vrij goed te verwijderen. Het is logisch dat de meest gebruikte plaatsen van het tapijt (zoals de entree, de ‘loop’ en de vloer voor zitplaatsen) om extra verzorging vragen. Door regelmatig stofzuigen blijft ook de structuur van uw tapijt beter behouden.

Zodra er een vlek ontstaat, moeten onderstaande stappen als eerste uitgevoerd worden.

 • Schep zoveel mogelijk van het gemorste op met een lepel. Begin aan de buitenkant van de vlek en werk naar het midden toe.
 • Dep de resten zorgvuldig met absorberend materiaal (keukenrol, toiletpapier, tissue e.d.), net zolang totdat er geen vocht meer wordt opgenomen (let er overigens op dat het vochtabsorberend materiaal geen kleurstoffen bevat die af kunnen geven).

 

Besouw tapijt

Besouw tapijt

 

Voordelen Belvedere Villa-inrichting

 • Deskundig advies.
 • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen.
 • Financieel krachtig.
 • Levenslange service.
 • Gratis bezorging en installatie door heel Nederland.
 • Gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Besouw

Besouw carpet + Charles & Ray Eames Lounge Chair

 

Legadviezen

Op de website Van Besouw https://besouw.nl/downloads/#onderhoud kunt u per tapijt de legadviezen bekijken. Elk product heeft z’n bijzondere eigenschappen. Deze moet u kennen om de stoffering perfect te maken.

 

Besouw carpet

Besouw carpet

 

Meer informatie kleden:

Meer informatie over onze kleden vindt u op kleden

 

 

Belvedere is de Villa-inrichter van Nederland

Belvedere is al 30 jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof