William Morris stoffen

Belvedere is de belangrijkste leverancier van William Morris stoffen in Hilversum en het Gooi. Wij hebben klanten vanuit heel Nederland voor onze collectie William Morris stoffen.

 

Bramble

 

Collectie William Morris stoffen

Wij hebben een groot deel van de collectie op onze toonzaal ter inzage en kunnen alle stoffen van William Morris leveren. Naast William Morris hebben wij nog een grote collectie stoffen van andere Engelse leveranciers als Brian Yates, Sanderson, Monkwell, Crowson, Sheila Coombes, Warner, Baker, Jeremy Cornwell  e.v.a.

 

Morris the brook tapestry

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

 

 

Gordijnstof of meubelstof bestellen met korting

Alle stoffen en gordijnstoffen die  wij  voeren leveren wij zonder verzendkosten door heel Nederland. Informeer naar onze speciale internet korting voor een extra scherpe prijs. Dit kan telefonisch op 035 – 62 147 50 of via een mail naar info@belvedere-interior.nl

Dit  geldt alleen voor losse stof. Voor een scherpe  offerte voor kant en klare gordijnen nodigen wij u gaarne uit in onze winkel.

 

 

Wie was William Morris

William Morris  is geboren op 24 maar 1834 in Walthamstow.  Hij is groot geworden in de traditie van het utopisch denken en was de belangrijkste Engelse ontwerper van zijn tijd. Hij heeft de arts en craftbeweging opgezet.

 

 

De ontwerpen van William Morris

William Morris stond voor ambachtelijke benadering van het ontwerpen van stoffen. In zijn Morris&Company  greep hij terug op het idee van de middeleeuwse gilden en ontwierp glasramen meubilair, borduurwerk, behangsels en meubelstoffen. Morris was tegelijkertijd visueel gericht en was een van de eerste die zijn ontwerpen visueel aantrekkelijk presenteerde.

Hij richtte zich op het maken van producten die kwalitatief hoogwaardig waren en waar je ook echt wat aan had.

 

 

info over William Morris

www.william-morris.co.uk/

 

 

Nieuwe tentoonstelling ‘William Morris, Patronen van Bloemen’ in Museum De Zwarte Tulp

 

Dit voorjaar staan de bloempatronen van William Morris (1834 – 1896) centraal in Museum De Zwarte Tulp in Lisse. Morris’ ontwerpen kenmerken zich door een overvloed aan bloemen, repeterende patronen en intens kleurgebruik. De Morris & Co. behangsels en stoffen – ooit met de hand gedrukt maar nu machinaal – worden nog steeds, ruim honderd jaar later, geproduceerd en wereldwijd verkocht. De tentoonstelling is te zien vanaf 18 maart tot en met 6 augustus 2017.

William Morris is een belangrijke ontwerper van het 19de-eeuwse Engeland. Hij was een van de grondleggers van de Arts and Crafts beweging. Deze beweging, waarbij ambacht voorop stond, veranderde het Engelse interieur.

Ontwerpen

De ontwerpen voor de stof en behang dessins werden vaak uitgevoerd in verschillende kleurcombinaties. Voor iedere kleur moest een nieuw houtblok gemaakt worden. Om bepaalde kleurnuances te krijgen waren meerdere drukgangen nodig. In de tentoonstelling ligt de nadruk op Morris & Co. dessins met bolgewassen.

 

 

 

Botanische prenten als inspiratie
Inspiratie voor zijn ontwerpen vond Morris in zijn tuin van Kelmscott Manor, in de natuur en in geïllustreerde boeken. In zijn uitgebreide bibliotheek bevonden zich ook verschillende plantenboeken. Zijn speciale voorliefde hadden de vroege, 16de-eeuwse boeken met ingekleurde houtsneden van planten van Dodaneus, Fuchs, Mattioli, Gerarde en Parkinson. In het Prentenkabinet van Museum De Zwarte Tulp worden tijdens de tentoonstelling bladen uit deze boeken getoond.

 

Pure Acanthus Weave

Hedendaagse Arts & Crafts

Hilde Strijdveen en Marleen de Valk (alumni van de Associate degree Arts & Crafts 2016, Willem de Kooning Academie) tonen parallel aan deze tentoonstelling voorbeelden van hedendaagse Arts & Crafts ontwerpen.

Gedurende de tentoonstelling ‘William Morris, Patronen van Bloemen’ worden er lezingen en workshops georganiseerd voor jong en oud.

De tentoonstelling is in samenwerking met De Mooiste Muren (www.demooistemuren.nl) en Morris & Co. (www.william-morris.co.uk).

 

 

Bramble

 

Meer informatie

meer informatie over onze meubelstoffen vindt u op meubestoffen

 

Afbeeldingsresultaat voor william morris

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

vispring  pullman matras  meubelstof  sunway  Cole & Son behang  kuperus matras  jab  serta matras  arte behang  elitis behang  gordijnen  behang  matrassen  Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  Sanderson  jim Thompson  Pierre frey  mulberry  ralph lauren