Cunera

Belvedere heeft de totale collectie Cunera tapijt in huis. Cunera is gespecialiseerd in tapijt van wol en sisal. Belvedere levert alle Cunera tapijten door heel Nederland

 

Randafwerking

 

Cunera

Kamerbreed, karpetten, tegels, lopers, traplopers en matten: Cunera levert u zowel in design als in kwaliteit verantwoorde vloerbedekking op natuurlijke basis.

De toegepaste materialen zijn wol, cocos, zeegras, bamboe en als afwerkingsmateriaal leder, jute, katoen en linnen. Het verven en verwerken van de grondstoffen gebeurd op mens- en milieuverantwoorde wijze. Het designteam werkt continue aan de ontwikkeling van nieuwe dessins, kleuren en materiaalcombinaties. Karpetten met randafwerking, standaard in vele stijlen of naar wens van de klant vormen de specialiteit.

 

Waarom tapijt?

Comfort en warmte zijn de grootste voordelen van een tapijtvloer. Maar wist u dat tapijt ook hygiënisch is door de absorberende eigenschappen, geluid dempt en bij een goede kwaliteit zeer onderhoudsvriendelijk is.

Comfort en warmte zijn over het algemeen de voordelen die worden toegeschreven aan een tapijtvloer ten opzichte van een gladde vloer. Echter; heeft u wel eens gedacht aan het milieu binnenshuis? Stof en andere zwevende deeltjes vormen een groot ongemak voor mens en dier. Met name voor allergiepatiënten of mensen die lijden aan problemen met de luchtwegen.

Gladde vloeren verhogen de kans op een verhoogde concentratie van fijne stofdeeltjes terwijl het gebruik van stoffen vloeren deze kans juist minimaliseert. Tapijt en karpetten absorberen de deeltjes en houden deze vast om tenslotte met het stofzuigen te worden afgevoerd.

 

Cunera - Sisal - Metamorfose

Cunera – Sisal – Metamorfose

 

Cunera

In karpetten biedt cunera u een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Cunera heeft ooit de trend gezet om kamerbreed tapijt te verwerken tot een karpet op maat met een randafwerking naar keuze. De keuzemogelijkheden daarin zijn eindeloos. Onze ‘A la Carte’ collectie is made in Holland. Een handtuft collectie gemaakt van garens van de beste Nieuw Zeelandse wol. Met ‘A la Carte’ kunt u uw eigen keuze maken in kleur en structuur en daarmee verwerft u een uniek karpet in topkwaliteit.

 

Cunera

Cunera

 

Visie Cunera

 • Design op natuurlijke basis
 • Kwaliteitsproducten uit eigen productie

 

”Onze visie inspireert ons tot het maken van vloerbedekking en kleden uit duurzame natuurlijke grondstoffen en van hoogstaande kwaliteit, gewoon in Nederland.” – Cunera

 

Cocoloco

 

Kamer breed

Cunera biedt een uitgebreid programma in kamerbrede vloerbedekking in 400 en 500 cm breed. De nadruk ligt daarbij op toepassing van natuurlijke materialen. Kokos, sisal, wol, zeegras of combinaties hiervan. De toepassing van verschillende productiemethoden, geweven of getuft, geeft een onderscheidende collectie vloerbedekking waarbij -behalve de toegepaste materialen- ook gestreefd wordt naar de allerhoogste kwaliteit.

 

Lugano

Lugano

 

Karpetten

In karpetten biedt cunera u een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Cunera heeft ooit de trend gezet om kamerbreed tapijt te verwerken tot een karpet op maat met een randafwerking naar keuze. De keuzemogelijkheden daarin zijn eindeloos. Onze ‘A la Carte’ collectie is made in Holland. Een handtuft collectie gemaakt van garens van de beste Nieuw Zeelandse wol. Met ‘A la Carte’ kunt u uw eigen keuze maken in kleur en structuur en daarmee verwerft u een uniek karpet in topkwaliteit.

 

Avenue_59064_206_800

 

Lopers

Cunera biedt u een uitgebreid programma in sisal- en cocoslopers aan. De lopers worden geweven op standaard breedten tot een maximale breedte van 200cm. De lopers zijn bij uitstek geschikt voor toepassing op trappen, gangen, enz.

 

Matten

De oeroude kokosmatten behoeven eigenlijk geen introductie. Een pool van 100% kokos op een Phtalaat-vrije PVC backing. Met een poolhoogte van ca. 18mm is het vuil- en vochtopnemend vermogen van kokosmatten enorm. De cunera kokosmatten worden geproduceerd op rollen 100 cm of 200 cm breed. De snijvaste rug maakt het mogelijk de matten eenvoudig op maat te snijden.

 

Cunera - Oasis

Cunera – Oasis

 

Voordelen Belvedere Villa-inrichting

 • Deskundig advies.
 • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen.
 • Financieel krachtig.
 • Levenslange service.
 • Gratis bezorging en installatie door heel Nederland.
 • Gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Instagram/Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

 

Volumekarpet Oase

 

Productiewijze

Alle cocos en sisal producten worden zowel op authentieke als op moderne weefgetouwen geweven.Voor een mooi en kwalitatief product wordt veel aandacht besteed aan de grondstoffen.

Zij betrekken deze van de betere plantages waar ze tevens worden geselecteerd op kwaliteit en kleur. Natuurproducten hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Kleurnuances en onregelmatigheden zijn daardoor onvermijdelijk en geven hiermee de natuurlijke charme weer.

 

Wat maakt Cunera zo bijzonder

 • Worden alleen gemaakt van natuurlijke producten
 • Hebben een unieke “natuurlijke” uitstraling
 • Maakt tapijten, lopers en carpetten
 • Bekleed ook trappen

 

Randafwerking piping

 

Kamerbreed

Cunera heeft een kamerbreed collectie. Cocos, sisal, zeegras, wol, papier en bamboe vormen de basis van de Cunera kamerbreed collectie.

 

Opera-II-collage-a-la-carte

 

Nederlands fabricaat

Cunera is gevestigd in Rhenen en heeft  sinds 1995 het predicaat Hofleverancier.

 

randafwerking volume-vilt

 

Materialen

Cunera focust zich op duurzaamheid. Op de inzet van grondstoffen die in balans zijn met hun omgeving, ongeacht achtergrond en afkomst. Individualisme met oog voor mens, maatschappij en milieu. Cunera kamerbreed, karpetten, (trap)lopers, tegels en matten: stuk voor stuk duurzame vloerbedekkingen die worden gemaakt uit natuurlijke materialen.

Materialen die worden gebruikt:

 • Zuiver Scheerwol
 • Wol
 • Sisal
 • Zeegras
 • Cocos
 • Bamboe

 

Sisal

Cunera maakt van oudsher de beste sisal die er op de Nederlands markt te koop is. De sisal is naast de standaard sisal kleur ook in allerlei andere kleuren geleverd.

 

Cunera - Sisal

Cunera – Sisal

 

Topkwaliteit en duurzaamheid

Al meer dan 150 jaar streeft Cunera elke dag naar topkwaliteit en duurzaam gebruik van natuurlijke grondstoffen. Cunera levert alles uit eigen productie en heeft een groot dealernetwerk met landelijke dekking. De visie van Cunera inpireert  hen tot het maken van vloerbedekking en kleden uit duurzame materialen en van uitzonderlijke kwaliteit.

 

Cunera rond kleed

Rond kleed

 

Onderhoud

Cunera heeft alle kwaliteiten in het Wonen op Natuur programma laten testen bij James: de specialist in onderhoud en reiniging van vloerbedekking.

De uitslagen van deze tests resulteren tot het gegarandeerd beste onderhoudsadvies.

Via deze link  heeft u gratis toegang tot alle tips over onderhoud en schoonmaken van uw  Cunera tapijt of karpet uit het Wonen op Natuurprogramma. Op deze pagina ontvangt u ook een persoonlijk onderhoudsadvies.

De adviezen zijn op maat gesneden, zowel als eerste hulp bij verse vlekken als voor vlekken die al langer zitten.

 

Cunera kleed

Kleed

 

Website

Kijk voor meer informatie op : www.cunera.nl

 

Jacaranda

Het Engelse merk Jacaranda, dat Cunera importeert voor Nederland, introduceert twee nieuwe vezels: Chatra en Chennai. Beide producten zijn gemaakt van 100% zuivere scheerwol en worden geleverd in 400 en 500 cm breed. Chatra-vezel is verkrijgbaar in vier kleuren; Chennai in vijf.

 

jacaranda

jacaranda

 

Eigenschappen van tapijt/karpet

 • Voelt warm aan
 • Tapijt absorbeert rondzevende deeltjes en houdt dit vast
 • Geeft betere akoestiek
 • Dempt geluid
 • Zacht, comfortabel oppervlak
 • Veilig, stroef, voorkomt uitglijden
 • Vriendelijk voor poten en gewrichten van huisdieren
 • Vuil is minder zichtbaar
 • Egaal oppervlaktebeeld
 • Onderhoudsvriendelijk bij een goede kwaliteit
 • Eenvoudig vervangbaar

 

Meer informatie

Meer informatie over onze kleden vindt u op kleden

 

Cunera carpet

Carpet

 

Specials

Producten die cunera ook in haar collectie heeft maar niet (100%) onder de natuurlijke producten vallen of zoals bijv. bamboe onderscheidend zijn

 • Briljant – 100% PA
 • Elite – met 40% bamboe
 • Bravour – leverbaar in 30+ kleuren
 • Bamboe – special bamboe

 

sfeervolle ongebleekte bouclé tegel in cocos/sisal

 

Belvedere is de Villa-inrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Cunera Kleed

Cunera kleed

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof