Flowsleeping bedden

 

Belvedere is de grootste  leverancier van Flowsleeping bedden en matrassen van Nederland en is gevestigd in Hilversum (het Gooi).  Flowsleeping is ook wel bekend onder de naam Flow Form, interflow of Hamaso.  Deze termen worden  in de praktijk door elkaar gebruikt.

 

Flow Sleeping

Flowsleeping

 

Flowsleeping

Flowsleeping is in 1982 gestart onder de naam Hamaso.  Hamaso staat voor een gezonde nachtrust. Later is Hamaso gaan werken onder de naam flowsleeping. Het is nog steeds een familiebedrijf. De productie is volledig in eigen hand.

Een Flowsleeping systeem heeft als kenmerk dat het meebeweegt met élk lichaam. Ergonomisch en verantwoord.

De systemen van Flowsleeping  worden veel voorgeschreven door fysiotherapeuten en artsen. Opvallend is dat Flowsleeping veel verkocht wordt in Scandinavie en Zwitserland.

 

 

Dynamisch slaapsysteem

De mens is gemaakt om ook ’s nachts te bewegen. Een slaapsysteem moet dat dus ondersteunen.  Daarom is het systeem van flowsleeping  fundamenteel anders dan een conventioneel bed. Een traditioneel bed dwingt het lichaam tot een statische toestand. En dat is niet goed. Een bed mag namelijk nóóit de bewegingsvrijheid belemmeren.

Het slaapsysteem van Flowsleeping heeft daarom een zelfregulerende lattenbodem. Deze verstelbare lattenbodem is flexibel en beweegt met je mee.

Dankzij het ‘zweven’ van het systeem wordt het lichaam juist niet in een vaste positie gedwongen. Vergelijk het met de positieve eigenschappen van een waterbed, zonder de nadelen ervan.


Handgemaakt bed met horizontale drukspreiding

De handgemaakte bedden hebben in de lattenbodem drie zones. Deze zones gelden voor de schouderpartij, de heupen en de benen.

Alle drie de zones zijn onafhankelijk van elkaar vrij instelbaar via een band die de bodem verticaal kan laten zakken en stijgen.  Hierdoor bepaal je zelf de mate van beweeglijkheid en de positie van je lichaam.

Ook bepaal je zelf de mate van ondersteuning van het bed. Dankzij het FlowSysteem krijgen de zwaardere delen van het lichaam extra ondersteuning.

 

Flowsleeping Flowbox

Flowsleeping Flowbox

 

Ontspanning in bed

Steeds meer mensen hebben last van hun lage rugspieren. Dat gebeurt vooral zodra ze wat langer in bed blijven liggen. Ze krijgen dus rugklachten in en door het bed.

Kenmerkend aan het FlowSystemen is dat ze juist om die reden opzettelijk weinig vering bezitten. Veren veroorzaken een abnormale tegendruk op het lichaam. Het lichaam reageert hierop met een ‘afweerspanning’ van de grote rugspieren.

Juist die tegendruk wordt voorkomen dankzijj het ergonomisch bed van FlowSysteem. Het zwevend effect van de lattenbodem draagt je.

 

Meer informatie over Flowsleeping vindt u op Flowsleeping

 

Voordelen Belvedere Villainrichting

  • deskundig advies
  • betrokken familiebedrijf met korte lijnen
  • financieel krachtig
  • levenslange service
  • gratis bezorging en installatie door heel Nederland
  • gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Onze instagram geeft een goed beeld van mooie inrichtingen en de nieuwtjes op interieurgebied.

.

 

Flowsleeping

Flowsleeping

 

de FlowForm

De FlowSleeping slaapsystemen bestaan uit een ingenieus raamwerk. In dat raamwerk zijn aan de lange binnenzijden banden gemonteerd, die over steunpunten rollen. Elke zijde heeft drie bevestigde banden welke afzonderlijk van elkaar instelbaar zijn.

Deze banden ondersteunen respectievelijk de schouders, het bekken en de benen. Bij de FlowForm rust op deze banden een vrij bewegende bodem met schotels bestaande uit negen elementen.

 

 

FlowSleeping Hasena

FlowSleeping Hasena

 

De InterFlow

 

De interflow is vergelijkbaar opgebouwd als de flowform.  Alleen zijn de schotels vervangen door Latten.

Van oudsher werden systeem alleen op deze manier gemaakt. Later is daar de schotelbodem bij gekomen.

 

Flow Sleeping Fineline

Flow Sleeping Fineline

 

FlowBox, de ombouw voor jouw bed

De slaapsystemen passen in elke bed ombouw. Een nieuwe bed ombouw is dus niet nodig.
Liever een compleet nieuw bed met bedombouw? Dan is er  de FlowBox, op maat gemaakt én uit eigen collectie.
De FlowBox is een luxe ombouw met een van onze geïntegreerde slaapsysteemvarianten. De ombouw is gemaakt van chloroformvrij verlijmde populieren multiplex.
Als bedombouw past ie naadloos bij onze slaapsystemen en matrassen. De FlowBox heeft bovendien een aangename bed zithoogte. En dus stap je makkelijk in en uit bed.
Vier verschillende designs

De FlowBox is onder andere verkrijgbaar in vier verschillende designs. Elke variant is bekleed met een soft rand van 5cm. De box kan, desgewenst afneembaar, bekleed worden met:

  • stofbekleding van 100% gerecycled materiaal, verkrijgbaar in 23 kleuren en met de hand wasbaar
  • stofbekleding, verkrijgbaar in 20 kleuren en wasbaar met een wolwasprogramma
  • imitatieleer
.
.
Flowsleeping Flowbox

Flowsleeping Flowbox

 

Meer informatie

Meer informatie over onze bedden en matrassen vindt u op bedden

.

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof