latex matrassen

Belvedere is een belangrijke leverancier van latex matrassen in Hilversum en het Gooi. Belvedere kan bijvoorbeeld alle latex matrassen van Greensleep leveren. Wij leveren in heel  Nederland.

 

 

Latex matrassen zijn natuurlijk, ondersteunen goed en voelen heerlijk zacht aan. Op onze showroom kunt u deskundig advies krijgen. En een van de matrassen testen !!

Wij verkopen latex matrassen van de volgende leveranciers.

Flowsleeping latex matrassen

Hamaso latex matrassen

Kreamat

Green sleep latex matrassen.

Daarnaast verkopen de meeste leveranciers pocketveer matrassen met een latex afdekking.

Natuurlijk slapen

Slapen is een belangrijk element in ons leven ( 1/3 van ons leven ). Echter slaapt de meerderheid nog op een matras van synthetische materialen zoals ; koud-, traagschuim, polyether en synthetische latex. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. Natuurlijk slapen wordt zonder chemische processen of schadelijke stoffen gemaakt, het is 100% puur natuur. Natuurlijk slapen is gezond slapen !! Ook kunnen de matrassen volledig gerecycled worden.

 

 

 

Voordelen latex matrassen

 • Het is een natuurlijk product met sterke antibacteriële eigenschappen.
 • Geschikt voor gebruik bij stofallergie.
 • Latex  is zeer soepel en rekbaar, volgt daarom het lichaam naadloos.
 • Latex voelt zeer zacht aan.

 

 

 

Voordelen van Natuurlijk slapen

 • Dit soort matrassen ventileren optimaal en voelen koel aan
 • Er komen geen chemische stoffen vrij. (vooral verlijming  kan een probleem opleveren).
 • Deze matrassen komen op een ambachtelijke wijze tot stand.

Nadelen latex

 • Latex voert vocht minder goed af.
 • Latex voert warmte minder goed af.

 

Onderzoek

Na dertig jaar wetenschappelijk onderzoek en feedback van duizenden klanten weten we dat er drie voorwaarden zijn voor een gezonde slaap.

 1. Je moet voldoende diepe slaap hebben;
 2. Je rug moet ergonomisch perfect ondersteund worden;
 3. er mogen geen giftige stoffen in de materialen zitten.

Deze drie voorwaarden worden door Green Sleep vervuld. Zij doen dit dankzij een oplossing op maat

 

 

Voordelen Belvedere Villainrichting

 • deskundig advies
 • betrokken familiebedrijf met korte lijnen
 • financieel krachtig
 • levenslange service
 • gratis bezorging en installatie door heel Nederland
 • gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

De levensduur van latex

De levensduur van een natuurlatex matras is ongeveer 7 jaar en van Talalay latex 10 jaar.

 

Latex matrassen in de aanbieding.  Koop nu direct en betaal via Ideal

 

 

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze instagrampagina ziet u verschillende topmerken voorbij komen. Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties !

 

 

Wat is latex

Latex  (melkachtig is het latijn) is de naam voor een aantal stoffen:

 • Dik, melkwit sap sap van een rubberboom (Hevea brasiliensis), of van vergelijkbare planten
 • Het uit dit sap gemaakte natuurrubber waarvan allerlei producten worden gemaakt als bijv banden en latex matrassen

Natuurlijke latex wordt getapt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors (onder een hoek van 30°). Het sap wordt opgevangen in een bakje. Het latex wordt dus druppelsgewijze opgevangen..

De natuurrubber op basis van Hevea komt uit Zuid-Amerika  en werd in de 17e eeuw naar Europa meegenomen door een Franse onderzoeker.

De bruikbaarheid van latex wordt  verhoogd door middel van bewerkingen. Met name vulkanisatie, het verwarmen van natuurlijk rubber met zwavel, levert een stof op met veel betere eigenschappen. Hoe hoger het zwavelpercentage, des te harder wordt het rubber.

 

 

Natuurlatex en Talalay  (deels synthetische) latex

Natuurlatex wordt gemaakt op basis van het natuurlijke sap van de hevea boom. Dit ondergaat allerlei bewerkingen. Tijdens dit proces kunnen er ook synthetische stoffen worden toegevoegd. Deze vorm van latex heet Talalay latex. Talalay latex is vaak minder flexibel dan natuurlatex, maar is wel weer in staat om warmte beter af te voeren.  Het Talalay latex is juist zeer opencellig, waardoor het een fijn product is voor mensen die meer transpireren.

 

Latex-matras

Latex-matras

 

Maten latex matrassen

Latex matrassen zijn verkrijgbaar in alle denkbare maten.  Latex wordt namelijk aangeleverd in platen, waarvan vervolgens het matras wordt gesneden.

Gangbare maten  80 x 200, 90 x 200,  90 x 210, 180 x 200, 180 x 210, 180 x 220. 200 x 200, 200 x 210

 

 

Prijzen latex matrassen

Het productieproces van latex is arbeidsintensief.  Matrassen van natuurlatex zijn daardoor relatief duur. Prijzen beginnen bij ongeveer 700  euro voor een 1 persoons matras

 

Op naar 2050

De overheid heeft een aantal fases aangekondigd richting 2050. Zo mag er vanaf 2020 alleen nog energieneutraal gebouwd worden.  In 2030 dienen de bovengenoemde vijf sectoren al 50% minder primaire ‘virgin’ grondstoffen te gebruiken dan nu het geval is. En in 2050 is Nederland in de visie van de overheid dus volledig overgeschakeld op een circulaire economie. Latex matrassen zorgen voor een natuurlijke basis wat gezond is voor het milieu maar ook gezond is voor u. De matrassen kunnen gerecycled worden en dat is waar wij over een aantal jaar naar toe gaan. Ga met de tijd mee en neem een natuurlijk matras voor een fijne en gezonde nachtrust.

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof