Latex matrassen

Belvedere is een belangrijke leverancier van latex matrassen in Hilversum en het Gooi. Wij leveren alle latex matrassen van  Hamaso, Flowsleeping, slaapwijzer en Kreamat door heel Nederland.

 

Voordelen latex matrassen

 • Het is een natuurlijk product met sterke antibacteriële eigenschappen.
 • Geschikt voor gebruik bij stofallergie.
 • Latex  is zeer soepel en rekbaar, volgt daarom het lichaam naadloos.
 • Latex voelt zeer zacht aan.
 • Een latex matras biedt een uitstekend ligcomfort. Dit is te danken aan de veerkrachtig en soepelheid van het materiaal.
 • Een matras gemaakt van latex is uiterst hygiënisch omdat schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem vinden in latex. Hierdoor ontstaat er een allergievrije slaapomgeving.
 • Latex matrassen zijn van nature brandwerend.
 • Een latex matras biedt een uitstekend ligcomfort. Dit is te danken aan de veerkrachtig en soepelheid van het materiaal.
 • Latex heeft een drukverlagende werking en kan zich goed aanpassen aan de vorm van uw lichaam.

 

 

Latex matrassen zijn natuurlijk, ondersteunen goed en voelen heerlijk zacht aan. Op onze showroom kunt u deskundig advies krijgen. En een van de matrassen testen !!

 

Wij verkopen latex matrassen van de volgende leveranciers.

Flowsleeping latex matrassen

Hamaso latex matrassen

Kreamat

Daarnaast verkopen de meeste leveranciers pocketveer matrassen met een latex afdekking.

 

Greensleep - Latex Matras

flowsleeping – Latex Matras

 

Direct latex matras kopen

Prijzen latex matrassen

De prijzen starten bij 880 euro voor een klein 1 persoonsmatras.  Bij een gemiddeld matras starten de prijzen bij 1100 euro voor een 1 persoonsmatras.

 

Hoogte latex matrassen.

Veel voorkomende hoogtes zijn

16 cm

18 cm

20 cm

22 cm

 

Natuurlijk slapen

Slapen is een belangrijk element in ons leven ( 1/3 van ons leven ) toch slaapt de meerderheid  van Nederland nog op een matras van synthetische materialen zoals ; koud-, traagschuim, polyether en synthetische latex.

Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. Natuurlijk slapen wordt zonder chemische processen of schadelijke stoffen gemaakt, het is 100% puur natuur.

Natuurlijk slapen is gezond slapen !!

Ook kunnen de matrassen volledig gerecycled worden.

 

 

 

 

Nadelen latex

 • Latex voert vocht minder goed af.
 • Latex voert warmte minder goed af.
 • Een latex matras is zwaar.

 

Onderzoek  latex matrassen

Na dertig jaar wetenschappelijk onderzoek en feedback van duizenden klanten weten we dat er drie voorwaarden zijn voor een gezonde slaap.

 1. Je moet voldoende diepe slaap hebben;
 2. Je rug moet ergonomisch perfect ondersteund worden;
 3. er mogen geen giftige stoffen in de materialen zitten.

Deze drie voorwaarden worden door Flowsleeping vervuld. Zij doen dit dankzij een oplossing op maat

 

Greensleep matras

 

Natuurlatex

De matraskernen van Green Sleep zijn gemaakt van natuurlatex of natuurrubber. Ideaal is een matras die uit meer dan 90 % hevea natuurrubber bestaat en perfect isotropisch, identiek in alle richtingen en rekbaar is. Dit product is ook perfect ademend en niet temperatuur gevoelig en voelt daardoor nooit klam of verhittend aan.

Greensleep

Greensleep

 

Voordelen Belvedere Villa-inrichting

 • Deskundig advies.
 • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen.
 • Financieel krachtig.
 • levenslange service.
 • Gratis bezorging en installatie door heel Nederland.
 • Gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Belvedere heeft jarenlang ervaring met latex matrassen. Wij geven deskundig en persoonlijk advies. Zo komen wij samen tot een perfect resultaat.

 

Greensleep - Latex Matras

 

De levensduur van latex

De levensduur van een natuurlatex matras is ongeveer 10  jaar.

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze instagrampagina ziet u verschillende topmerken voorbij komen. Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties !

 

 

Wat is latex

Latex  (melkachtig is het latijn) is de naam voor een aantal stoffen:

 • Dik, melkwit sap sap van een rubberboom (Hevea brasiliensis), of van vergelijkbare planten
 • Het uit dit sap gemaakte natuurrubber waarvan allerlei producten worden gemaakt als bijv banden en latex matrassen

Natuurlijke latex wordt getapt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors (onder een hoek van 30°). Het sap wordt opgevangen in een bakje. Het latex wordt dus druppelsgewijze opgevangen..

De natuurrubber op basis van Hevea komt uit Zuid-Amerika  en kwam in de 17e eeuw naar Europa.

 

Natuurlatex en Talalay  (deels synthetische) latex

Natuurlatex wordt gemaakt op basis van het natuurlijke sap van de hevea boom. Dit ondergaat allerlei bewerkingen.

Tijdens dit proces kunnen er ook synthetische stoffen worden toegevoegd. Deze vorm van latex heet Talalay latex. Talalay latex is vaak minder flexibel dan natuurlatex, maar is wel weer in staat om warmte beter af te voeren.

Het Talalay latex is open cellig.  Dat wil zeggen de cellen van het latex kunnen vocht opnemen en ook weer afstaan, Hiervoor is het een beter product voor mensen die meer transpireren.

 

Latex-matras

 

Maten latex matrassen

Latex matrassen zijn verkrijgbaar in alle denkbare maten.  Latex wordt namelijk aangeleverd in platen, waarvan vervolgens het matras wordt gesneden.

Gangbare maten  80 x 200, 80 x 210, 90 x 200,  90 x 210, 140 x 200, 160 x 200, 160 x 210 180 x 200, 180 x 210, 180 x 220. 200 x 200, 200 x 210

 

 

Prijzen latex matrassen

Het productieproces van latex is arbeidsintensief.  Matrassen van natuurlatex zijn daardoor relatief duur. Prijzen beginnen bij ongeveer 700  euro voor een 1 persoons matras

 

Nachtrust

Een groot deel van ons leven brengen wij door in ons bed. Daarom is het  belangrijk om een goed bed te hebben, zo kan je klachten voorkomen.  Ook als je nu al klachten ervaart kan een ander matras/boxspring wonderen doen.

 

Kreamat Lyfos

Kreamat Lyfos

 

Op naar 2050

De overheid heeft een aantal fases aangekondigd richting 2050. Zo mag er vanaf 2020 alleen nog energieneutraal gebouwd worden.  In 2030 dienen de bovengenoemde vijf sectoren al 50% minder primaire ‘virgin’ grondstoffen te gebruiken dan nu het geval is. En in 2050 is Nederland in de visie van de overheid dus volledig overgeschakeld op een circulaire economie. Latex matrassen zorgen voor een natuurlijke basis.  dus gezond voor het milieu maar ook gezond voor u. De matrassen kunnen gerecycled worden en dat is waar wij over een aantal jaar naar toe gaan. Ga met de tijd mee en neem een natuurlijk matras voor een fijne en gezonde nachtrust.

 

 

Belvedere is de Villa-inrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar een begrip in Hilversum en het Gooi. Waaronder een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof