Texeler wol

Belvedere is de leverancier van Hilversum en het Gooi van de wollen producten van Texeler. Belvedere kan alles van Texeler wol leveren door heel Nederland.

Wol is ideaal voor een goede temperatuurregeling en zorgt door de hoge vochtopname en snelle afvoer voor een droog en gezond slaapklimaat. Dit zorgt voor een betere nachtrust.

 

Texeler

Texeler

 

Texeler

Goed en gezond slapen is belangrijk. Dekbedden en kussens spelen een belangrijke rol in onze nachtrust. Een dekbed van Texelse schapenwol zorgt voor een perfect slaapcomfort.

Ze maken de vacht van het Texelse schaap volumineus en kroezig en daardoor heerlijk zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. Én ze zorgen voor extra lanoline. Zo ontstaat het mooiste natuurproduct dat je je kunt wensen: pure, zuivere scheerwol die ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid.

 

Texeler wol

Texeler wol

 

De kracht van de natuur

De kracht van de natuur en een modern productieproces combineren, dat doet Texeler. Door deze combinatie staat de beste wollen slaapcollectie garant. Een dekbed van Texeler biedt ultiem slaapcomfort door de weldadige warmte, veerkracht en het luchtige wol. De schapen worden geschoren door echte professionals en het selectieproces gebeurd heel zorgvuldig. Daarom bent u verzekerd dat alleen het beste wol wordt gebruikt in de dekbedden. De gehele collectie heeft het waddengoud keurmerk. Bekijk het assortiment op Dekbedwinkel, kies een product en droom heerlijk weg onder het luchtige schapenwol!

 

Texeler hoofdkussens

Texeler hoofdkussens

 

Het bedrijf  Texeler

Het bedrijf  Texeler is gevestigd op Texel en direct verbonden aan het unieke Texeler schaap wereldwijd geroemd.

Niet alleen vanwege het uitstekende lamsvlees; ook de wol staat bekend om zijn superieure kwaliteit.  Alleen de wol van dit schaap wordt gebruikt voor de Texeler producten.

De ‘Texelaar’ geeft al eeuwenlang eerste klas wol. De officiële historie start in 1909, het jaar waarin het Texels Schapenstamboek is opgericht. Een groep Texelse schapenfokkers bewaakt nog altijd de zuiverheid van het schapenras. Mede dankzij hun vakmanschap kunnen wij rekenen op een continue zeer hoge kwaliteit van de wol. Daarom heeft Texeler® zich verbonden aan de vereniging van Texeler schapenfokkers.

De combinatie van de kracht van de natuur en een modern productieproces staat garant voor de beste wollen slaapcollectie. De warmt en veerkracht. Ze garanderen luchtig slapen onder de wol.

 

Texeler onderdeken dekbedden en hoofdkussen

Texeler onderdeken dekbedden en hoofdkussen

 

Geschiedenis

1984
De geschiedenis van Texeler® gaat terug naar 1984. In dat jaar hoorde de ondernemende Texelaar Dick Graaf dat een oude eilandgenote die thuis schapenwollen dekens maakte voor reuma- en diabetespatiënten, vanwege haar gevorderde leeftijd een opvolger zocht. Dick zag er brood in, kocht van haar het procédé én… het Texeler® dekbed was geboren. De eerste dekbedden werden volledig met de hand vervaardigd. De wol werd in een badkuip gewassen en op vier spiralen gedroogd. Vervolgens werd de wol gekamd met een zelf gefabriceerde kaardmachine.
1992
Na jaren van onstuimige groei verhuisde de onderneming in 1992 naar een bedrijfspand achter de haven in het Texelse vissersdorp Oudeschild. Ook dit pand werd al snel te krap en moest worden uitgebouwd. Zo ontstond een moderne wolfabriek van ruim 13.500 m². De handmatig bediende toestellen uit de begintijd maakten plaats voor speciale weefmachines en kaardinstallaties.
2007
In 2007 verrees op steenworp afstand van de oude locatie een hagelnieuwe fabriek. Daar worden tot op de dag van vandaag de Texeler® dekbedden geproduceerd. Met behulp van geavanceerde machines en een uniek verwevingsproces, waar tegelijk ook nog veel ambacht aan te pas komt. Het assortiment werd bovendien aangevuld met matrassen, toppers, onderdekens, futons en kussens. Zo ontwikkelde Texeler® in de loop der jaren een mooi en compleet assortiment in slaapcomfort.

De wolproducten van Texeler

 • Texeler Futons.
 • Texeler wolvachten (zuiver scheerwol afgedekt met vacht),  Sample op onze showroom.
 • Texeler toppers van Wol   (Sample op onze showroom).
 • Dekbededden texeler slaapzacht satijn 4 jgt.
 • Texeler Topdekmatras.
 • Texeler matrasbeschermer.
 • Texeler wolmatrassen.

 

Texeler - het kaarden van de wol

Texeler – het kaarden van de wol

 

De Texelaar, wereldberoemd en dat is niet voor niets!

Zilte zeelucht, wind en zon: dat is typisch Texel. En juist die condities zorgen voor de beste wol. Ze maken de vacht van het Texelse schaap volumineus en kroezig en daardoor heerlijk zacht, veerkrachtig en optimaal isolerend. Én ze zorgen voor extra lanoline.

Zo ontstaat het mooiste natuurproduct dat je je kunt wensen: pure, zuivere scheerwol die ook nog eens een positieve invloed heeft op je gezondheid. En met die zuivere scheerwol van hoge kwaliteit maakt Texeler® z’n dekbedden, matrassen, toppers, onderdekens, futons en kussens.

 

Texeler dekbed

Texeler dekbed

 

Informeer nu naar onze scherpe prijzen

Wollen onderdekens worden ook wel matrasbeschermers van wol, of wollen toppers genoemd. Voorbeelden van wollen onderdekens hebben wij op onze showroom liggen.

 

Texeler hoofdkussen

Texeler hoofdkussen

Waarom een wollen onderdeken / matrasbeschermer

 • Wol reguleert de temperatuur.  U ligt koeler in de zomer en warmer in de winter.
 • Wol voelt aangenaam aan.  U ontspant beter.
 • Uw matras gaat langer mee

 

Texeler matrasbeschermer

Texeler matrasbeschermer

 

Goede weerstand

Een goede gezondheid is onbetaalbaar. Dekbedden van Texelse wol  kunnen een grote bijdrage leveren. Ze regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van uw lichaam terwijl u slaapt. Wol is bovendien rijk aan lanoline (wolvet), wat een zeer heilzame werking heeft op spieren en gewrichten. Lanoline staat niet voor niets bekend om haar anti reumatische werking.

 

Voordelen Belvedere Villa-inrichting

 • Deskundig advies.
 • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen.
 • Financieel krachtig.
 • Levenslange service.
 • Gratis bezorging en installatie door heel Nederland.
 • Gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Texeler matras

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze Instagram pagina ziet u verschillende topmerken voorbij komen. Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties!

 

Nachtrust

Een groot deel van ons leven brengen wij door in ons bed. Daarom is het belangrijk om een goede nachtrust te hebben om de volgende dag weer optimaal te kunnen presteren. Door Texeler kan er natuurlijk worden geslapen waardoor je een betere nachtrust ervaart.

 

 

 

Wol, een natuurlijke airco

Om overdag goed te functioneren, moet je ’s nachts lekker slapen. Je weet het vast uit eigen ervaring. Een goede nachtrust geeft energie. Een diepe slaap helpt spanningen verwerken.  Juist daarom is het voor ons – de makers van Texeler® – zo vanzelfsprekend dat we alleen gaan voor de allerbeste slaapkwaliteit.

 

texeler

texeler

 

De voordelen van wol:

Wol ventileert

Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels.

Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.

Wol is licht

Een  dikke schapenvacht is zo licht zijn als een veertje. Een dekbed van wol is, naast heerlijk warm, ook zacht en vol volume.

Wol reinigt zichzelf

In elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend,  het weert bacteriën is vuil afstotend.

Wol is vormvast

Een wolvezel is  elastisch.  Wol keert snel terug naar haar oorspronkelijke vorm. Wollen stoffen zijn daardoor kreukherstellend.

Wol gaat heel lang mee

Wol heeft een levensduur van tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar eigenschappen.

Wol is duurzaam

Wol is een vernieuwbare grondstof: De vacht groeit steeds opnieuw aan.  Wol is 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht.

Wol is anti allergisch

Zuivere scheerwol ventileert optimaal. wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.

Wol werkt brandvertragend

Wol begint pas echt te branden bij een temperatuur van  rond de 600º Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

Wol voorkomt schimmel

Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Wol creëert een klimaat dat niet aangenaam is voor schimmels.

 

Texeler dekbed

Texeler dekbed

 

Wollen onderdeken van Texeler

Texeler heeft een uitvoering waar u direct op de schapenwol ligt. Heerlijk zacht en warm. Prijs voor de maat 90 x 200 is 145  euro (prijswijzigingen voorbehouden.). 

 

Bestellen van een wollen onderdeken

De wollen onderdekens worden gratis bezorgd door heel Nederland.

Bestellingen  kunt u plaatsen via info@belvedere-interior.nl, of bel 035-62 147 50.

 

Alleen het beste is goed genoeg voor een Texeler

Texelse schapenwol beschikt over een gedroomde combinatie van isolatie en ventilatie. Daardoor is wol warm in de winter en lekker koel in de zomer. En het product is ook nog eens puur natuur én duurzaam. Want deze natuurlijke grondstof groeit na elke scheerbeurt telkens vanzelf weer aan. Zo is het schaap dus eigenlijk een soort kleine ‘vezelfabriek’.

 

Texeler Green Team 100% duurzaam geproduceerd

Texeler Green Team 100% duurzaam geproduceerd

Maten onderdekens

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 90 x 220
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 180 x 220
 • speciale maten op aanvraag.

 

Meer informatie

Meer informatie over onze bedden en matrassen vindt u op bedden

 

Texeler Green Dream

Ultiem duurzaam dekbed. Dit dekbed is een natuurproduct en samengesteld uit duurzame materialen. De zachte scheerwol is vanzelfsprekend afkomstig van Texelse schapen. Het weiland waarop ze grazen, is niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen. De Green Dream draagt het Waddengoud keurmerk: dat garandeert onder meer respect voor dierenwelzijn.

Daarnaast krijgt de wol een wasbeurt volgens het ‘Dylan Eco Systeem’: er komen alleen natuurlijke, afbreekbare middelen aan te pas. De hoogwaardige katoen – bestemd voor de tijk – is verbouwd op plantages waar absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit wordt streng bewaakt aan de hand van de eisen, vastgelegd in de Global Organic Textiel Standard (GOTS).

GOTS keurmerk

Het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Texeler Green Dream voldoet aan de eisen om dit mooie keurmerk te mogen dragen! Dit dekbed is dus met recht ‘groen’. Jaarlijks vinden er scherpe controles plaats.

Belvedere is de Villa-inrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar een begrip in Hilversum en Het Gooi en heeft in Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Dekbed schapenwol van Texel

Een dekbed van schapenwol is te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten. En dat is maar goed ook, want voor een ieder geldt dat hij of zij een persoonlijke voorkeur heeft als het gaat om de nachtrust en het dekbed wat daarbij het prettigst aanvoelt om onder te slapen. Zo houdt de één van een dunnere uitvoering dan de ander en daarnaast verschilt de voorkeur voor het soort vulling ook per persoon. Een dekbed schapenwol van Texel biedt daarom altijd uitkomst.

 

Vierseizoenen dekbed schapenwol

Over het algemeen geldt dat er in de winter een andere behoefte is dan in de zomer, vooral wanneer de temperatuur in de slaapkamer oploopt. In zo’n geval is een vierseizoenen dekbed een ideale uitkomst. Dit type dekbed schapenwol bestaat uit twee delen; één deel dat speciaal voor de warme zomermaanden gevuld is met minder schapenwol en een deel dat voor de koudere nachten is wat meer dons per m2 heeft. U kunt beide delen ook eenvoudig aan elkaar ritsen, zodat een extra dik dekbed schapenwol ontstaat. In de zomer merkt u de ventilerende eigenschappen van de wol, terwijl het in de winter juist een isolerende werking heeft, waardoor de warmte goed behouden blijft.

 

Texeler dekbed vliezen

Texeler dekbed

Verschillende lagen

Dekbedden bestaan uit verschillende lagen wol. Het zijn eigenlijk vliezen die op elkaar gestapeld worden. Na het stapelen gaan er speciale naalden doorheen. Door het vernaaldingsproces worden de wolvezels, die normaal alleen horizontaal liggen, in een speciale machine ook nog eens verticaal door de vlieslagen heen verweefd. Hierdoor blijft het dekbed lekker volumineus en gaat het niet na een tijd inzakken.

 

Texeler_dekbedden

Texeler dekbedden

Goede slaap is belangrijk

Een goede nachtrust is de basis van een gezond leven. U voelt zich fitter en energieker na een nachtje lekker slapen op een matras dat past bij uw houding en onder een dekbed dat aansluit bij uw wensen en behoeften. U kunt extra aandacht schenken aan de tijd van het jaar, of beter gezegd, de buitentemperatuur. Varieer met de dikte van uw dekbed en kom erachter wat u het prettigst vindt. Hetzelfde geldt voor uw matras en het hoofdkussen.

Een andere factor die een rol speelt bij een goede nachtrust is de temperatuur op de kamer. Zorg ervoor dat het niet te koud is, maar ook zeker niet te warm. Uw lichaam warmt vanzelf op wanneer u het juiste dekbed op het bed heeft liggen.

 

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof