Texeler wol

Belvedere is de leverancier van Hilversum en het Gooi van de wollen producten van Texeler. Belvedere kan alles van Texeler wol  leveren door heel Nederland.

Wol is ideaal voor een goede temperatuurregeling en zorgt door de hoge vochtopname en snelle afvoer voor een droog en gezond slaapklimaat. Dit zorgt voor een betere nachtrust.

 

 

Texeler

Goed en gezond slapen is belangrijk. Dekbedden en kussens spelen een belangrijke rol in onze nachtrust. Een dekbed van Texelse schapenwol zorgt voor een perfect slaapcomfort.

 

Het bedrijf  Texeler

Het bedrijf  Texeler is gevestigd op Texel en direct verbonden aan het unieke Texeler schaap wereldwijd geroemd.

Niet alleen vanwege het uitstekende lamsvlees; ook de wol staat bekend om zijn superieure kwaliteit.  Alleen de wol van dit schaap wordt gebruikt voor de Texeler producten.

De ‘Texelaar’ geeft al eeuwenlang eerste klas wol. De officiële historie start in 1909, het jaar waarin het Texels Schapenstamboek is opgericht. Een groep Texelse schapenfokkers bewaakt nog altijd de zuiverheid van het schapenras. Mede dankzij hun vakmanschap kunnen wij rekenen op een continue zeer hoge kwaliteit van de wol. Daarom heeft Texeler® zich verbonden aan de vereniging van Texeler schapenfokkers.

De combinatie van de kracht van de natuur en een modern productieproces staat garant voor de beste wollen slaapcollectie. De warmt en veerkracht. Ze garanderen luchtig slapen onder de wol.

 

De wolproducten van Texeler

 • Texeler Futons.
 • Texeler wolvachten (zuiver scheerwol afgedekt met vacht),  Sample op onze showroom.
 • Texeler toppers van Wol   (Sample op onze showroom).
 • Dekbededden  texeler slaapzacht satijn 4 jgt.
 • Texeler Topdekmatras.
 • Texeler matrasbeschermer.
 • Texeler wolmatrassen.

 

 

Informeer nu naar onze scherpe prijzen

Wollen onderdekens worden ook wel matrasbeschermers van wol, of wollen toppers genoemd. Voorbeelden van wollen onderdekens hebben wij op onze showroom liggen.

 

Waarom een wollen onderdeken / matrasbeschermer

 • Wol reguleert de temperatuur.  U ligt koeler in de zomer en warmer in de winter.
 • Wol voelt aangenaam aan.  U ontspant beter.
 • Uw matras gaat langer mee.

 

 

Goede weerstand

Een goede gezondheid is onbetaalbaar. Dekbedden van Texelse wol  kunnen een grote bijdrage leveren. Ze regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van uw lichaam terwijl u slaapt. Wol is bovendien rijk aan lanoline (wolvet), wat een zeer heilzame werking heeft op spieren en gewrichten. Lanoline staat niet voor niets bekend om haar antireumatische werking.

 

 

Voordelen Belvedere Villainrichting

 • deskundig advies
 • betrokken familiebedrijf met korte lijnen
 • financieel krachtig
 • levenslange service
 • gratis bezorging en installatie door heel Nederland
 • gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op Instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze Instagram pagina ziet u verschillende topmerken voorbij komen. Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties !

 

 

Nachtrust

Een groot deel van ons leven brengen wij door in ons bed. Daarom is het belangrijk om een goede nachtrust te hebben om de volgende dag weer optimaal te kunnen presteren. Door Texeler kan er natuurlijk worden geslapen waardoor je een betere nachtrust ervaart.

 

 

De voordelen van Wol:

 

Wol ventileert

Wol beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels.

Wol neemt alle vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ het vocht als het ware ook weer uit. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.

 

Wol is licht

Een  dikke schapenvacht is zo licht zijn als een veertje. Een dekbed van wol is, naast heerlijk warm, ook zacht en vol volume.

 

Wol reinigt zichzelf

In elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend,  het weert bacteriën is vuil afstotend.

 

Wol is vormvast

Een wolvezel is  elastisch.  Wol keert snel terug naar haar oorspronkelijke vorm. Wollen stoffen zijn daardoor kreukherstellend.

 

Wol gaat heel lang mee

Wol heeft een levensduur van tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar eigenschappen.

 

Wol is duurzaam

Wol is een vernieuwbare grondstof: De vacht groeit steeds opnieuw aan.  Wol is 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht.

 

Wol is anti allergisch

Zuivere scheerwol ventileert optimaal. wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.

 

Wol werkt brandvertragend

Wol begint pas echt te branden bij een temperatuur van  rond de 600º Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

 

Wol voorkomt schimmel

Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Wol creëert een klimaat dat niet aangenaam is voor schimmels.

 

 

Wollen onderdeken van Texeler

Texeler heeft een uitvoering waar u direct op de schapenwol ligt. Heerlijk zacht en warm. Prijs voor de maat 90 x 200 is 145  euro. 

Bestellen van een wollen onderdeken

De wollen onderdekens worden gratis bezorgd door heel Nederland.

Bestellingen  kunt u plaatsen via info@belvedere-interior.nl, of bel 035-62 147 50.

 

Texeler wol

Texeler wol

 

Maten onderdekens.

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 90 x 220
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 180 x 220
 • speciale maten op aanvraag.

 

Meer informatie

Meer informatie over onze bedden en matrassen vindt u op bedden

 

Texeler Green Dream

Ultiem duurzaam dekbed. Dit dekbed is een natuurproduct en samengesteld uit duurzame materialen. De zachte scheerwol is vanzelfsprekend afkomstig van Texelse schapen. Het weiland waarop ze grazen, is niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen. De Green Dream draagt het Waddengoud keurmerk: dat garandeert onder meer respect voor dierenwelzijn.

Daarnaast krijgt de wol een wasbeurt volgens het ‘Dylan Eco Systeem’: er komen alleen natuurlijke, afbreekbare middelen aan te pas. De hoogwaardige katoen – bestemd voor de tijk – is verbouwd op plantages waar absoluut geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit wordt streng bewaakt aan de hand van de eisen, vastgelegd in de Global Organic Textiel Standard (GOTS).

GOTS keurmerk

Het GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Texeler Green Dream voldoet aan de eisen om dit mooie keurmerk te mogen dragen! Dit dekbed is dus met recht ‘groen’. Jaarlijks vinden er scherpe controles plaats.

Texeler Green Dream

Texeler Green Dream

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Afbeeldingsresultaat voor texeler matras

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof