Desso Airmaster

Desso Airmaster tapijt zorgt voor een sterke vermindering van stofdeeltjes in de lucht. Desso airmaster tapijt zorgt daarmee voor een beter binnen klimaat en een gezonder leven. Desso Airmaster is is het beste tapijt om toe te passen als er allergien voor huisstofmijt  in het spel zijn.

Belvedere Villainrichting is een belangrijke aanbieder van Desso Tapijt in Hilversum en het Gooi en zijn blij deze innovatie van Desso te kunnen aanbieden.

hoe werkt Desso airmaster

Desso Airmaster gold

Bij Desso Airmaster Gold  is de concentratie stofdeeltjes 8 x lager dan bij harde vloeren en 4 keer lager dan bij standaard tapijt. Dit tapijt wordt aangeraden bij ernstige allergie en veelal toegepast in kantoorgebouwen.

 

Desso Airmaster Silver

Bij Desso Airmaster Silver  is de concentratie stofdeeltjes 6  x lager dan bij harde vloeren. De silver variant heeft een hogere en zachter poolstructuur en is daardoor zachter en heeft een hogere comfortwaarde. Deze variant wordt het meeste toegepast in woningen.

 

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

 

Stofzuigen Airmaster Tapijt

Dankzij de structuur van het tapijt en de ruimte tussen het dikke en dunne garen ontstaat er tijdens het stofzuigen een goede luchtcirculatie en laten de stofdeeltjes zich makkelijk verwijderen.

Meer informatie

Meer informatie over onze kleden vindt u op kleden

Hoe ontstaat een stof allergie en wat is het

Bij huisstofmijtallergie reageert het afweersysteem van het lichaam wanneer het in contact komt met de uitwerpselen van huisstofmijten.

big>huisstofmijt onder de microscoop

Wat zijn huisstofmijten?
Huisstofmijten zijn microscopisch kleine mijten die leven op stoffige plekken in huis.  Ze komen in grote getale voor in matrassen, dekbedden en kussens, maar ook vloerbedekking, matten en bankstellen zijn favoriete plekken waar zij goed gedijen. Zij leven van de afgestoten huidschilfers van mensen en huisdieren. Een warme, vochtige atmosfeer verbetert het leefklimaat voor de huisstofmijt. De uitwerpselen van deze diertjes bevatten het allergeen waar de mens die daar bevattelijk voor is op kan reageren.
Wat zijn de verschijnselen?
Zodra de uitwerpselen van de huisstofmijten worden ingeademd door de persoon die allergisch is ontstaat een reactie van het afweersysteem. Door deze reactie komen histamine en andere ontstekingsbevorderende stoffen vrij. Wanneer de allergenen ‘landen’ op het neusslijmvlies ontstaat een branderig of jeukend gevoel en kunnen niesbuien en loopneuzen ontstaan. Wanneer het slijmvlies zodanig zwelt dat de afvoer van vocht uit de bijholten geblokkeerd raakt kan zelfs hoofdpijn ontstaan. Komen de allergenen lager in de luchtwegen terecht dan kunnen astmatische verschijnselen optreden. Jeukende, branderige en tranende ogen kunnen ontstaan als gevolg van het contact van het allergeen met het slijmvlies van de oogleden.
Anders dan bij bijvoorbeeld hooikoorts zijn de klachten van huisstofmijtallergie niet gebonden aan een bepaald seizoen omdat de atmosfeer binnenshuis door het jaar heen weinig schommelingen vertoont.

Wie krijgt het?
Huisstofmijtallergie komt veel voor. Het kan in principe op elke leeftijd ontstaan. Meestal is er echter sprake van sensibilisatie (het allergisch worden) op de kinderleeftijd. De klachten nemen dan tot na de puberteit langzaam in ernst toe. Na het 40e levensjaar wordt dan weer een afname van de allergie gezien.  Het tijdsverloop zoals hier geschetst is het meest typische, maar uitzonderingen komen veel voor.
De ernst van de klachten kan overigens ook sterk wisselen van persoon tot persoon.

Hoe wordt de diagnose gesteld?
Er zijn twee manieren om vast te stellen of iemand allergie voor huisstofmijt heeft.

 • Er kan bloed afgenomen worden waarin via de RAST-methode een allergie kan worden vastgesteld.
 • Een andere methode is de ‘priktest’ (intracutane allergietest) waarbij kleine hoeveelheden extract van de allergenen op de huid worden gedruppeld, waarna met een klein lancetje door de druppel heen een miniscuul gaatje in de huid wordt geprikt. Binnen een half uur ontstaat in het geval van een allergie een galbult-achtig kwaddeltje rond de prikplaats. Hoe groter de galbult, hoe sterker de allergie.
Hoe wordt het behandeld?
De allergische klachten die door de uitwerpselen van huisstofmijten worden veroorzaakt zijn te onderdrukken met speciale medicijnen: antihistaminica. Antihistaminica voorkomen dat  ontstekingsbevorderende stoffen, die voor de allergische klachten verantwoordelijk zijn, in de slijmvliezen worden losgelaten. De meest bekende zijn de antihistaminica in tabletvorm, maar er zijn ook antihistaminica in de vorm van oogdruppels.
Ook zijn er speciale neusdruppels en neussprays te gebruiken wanneer de klachten zich beperken tot de neus.
Bij astmatische klachten kunnen ‘pufjes’ worden voorgeschreven zoals die ook wel bij astma worden voorgeschreven. Deze werken ontstekingsremmend of ontspannend op de spieren rond de luchtwegen.

Hoe kan huisstofmijtallergie worden voorkomen?
Zoals met alle aandoeningen is het beter de klachten door huisstofmijtallergie te voorkomen dan te genezen.

Dat is niet zo makkelijk omdat huisstofmijt en de uitwerpselen ervan letterlijk overal om ons heen gevonden kan worden. Thuis, maar ook op het werk, op school etc.
Toch kunnen bepaalde maatregelen helpen om de hoeveelheid allergeen zo klein mogelijk te houden.
 • stofzuig regelmatig en neem stof af met een vochtige doek
 • kies bij de inrichting van het huis voor makkelijk schoon te maken oppervlakken
 • zorg dat er weinig stof in huis aanwezig is. Hier kan Desso Airmaster een goede rol spelen
 • zorg voor goede ventilatie van het huis
  • dit verlaagt de luchtvochtigheid waar huisstofmijten zo van houden
 • koop goed wasbaar beddegoed
  • huisstofmijten houden niet van wassen op hogere temperaturen
 • kies voor synthetische dekbedden en kussens
  • hierin zal de huisstofmijt zich niet zo thuisvoelen. Dons daarentegen is erg aantrekkelijk voor de huisstofmijt want dat is namelijk eetbaar
 • vraag anti-allergiehoezen voor het matras, dekbed en kussen aan
  • deze speciale hoezen zorgen ervoor dat de huisstofmijten zich niet in of uit het matras kunnen verplaatsen. Bovendien komen huidschilfers minder makkelijk het matras of het dekbed in. Deze hoezen zijn te bestellen bij verschillende firma’s, een machtiging van de arts is meestal nodig om voor vergoeding door de verzekering in aanmerking te komen.

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof