Comfortabele matrassen

” Wij zullen nooit vergeten hoe belangrijk een goede nachtrust voor u is”

Belvedere heeft de grootste collectie comfortabele matrassen van Hilversum en het Gooi. Onze collectie matrassen is zo samengesteld dat we voor iedereen een passende oplossing hebben. U kunt in onze besloten beddenstudio uitgebreid al onze matrassen testen, zo lang als u maar wilt. Kik hier voor onze aanbiedingen matrassen.

 

matras1

 

15 tips voor het uitzoeken van een goed matras

 • Ga alleen een matras kopen als u uitgeslapen bent.
 • neem de tijd om het matras goed uit te proberen.
 • Kies een matras dat zich makkelijk aanpast aan het lichaam.
 • Kies een matras dat het lichaam goed ondersteunt
 • Kies een matras waar u makkelijk op kunt draaien.
 • Let op dat het matras goed ventileert
 • Vraag of het matras verstelbaar is.
 • Kies een matras met een garantie van 7 jaar of meer.
 • Kijk of het matras een anti Allergie, schimmel en huismijtbehandeling heeft gehad
 • neem een matras met een tijk die afritsbaar is. (als u de tijk wilt wassen)
 • minimale lengte matras =  Lengte lichaam + 15 cm.
 • Kies het matras zo breed mogelijk, maar zorg wel dat het goed in de slaapkamer past
 • zorg voor een comfortabele zit en uitstaphoogte
 • Kies een bodem die goed verstelbaar is of een voldoende verend vermogen heeft
 • goedkoop is duurkoop

Bij aankoop van een matras bij Belvedere worden al deze punten systematisch met U besproken en op eenvoudige wijze uitgelegd.  Wij hebben een uitgebreide collectie die zo is samengesteld dat we alle mogelijke wensen kunnen invullen. Uiteraard kunt u alle matrassen uitgebreid testen op onze toonzaal.

 

 

Meer informatie bedden en matrassen:

Meer informatie over onze bedden en matrassen vindt u op bedden

 

Matras gratis nacht op proef

Bij Belvedere  heeft u de mogelijkheid om een matras gratis een nacht bij u thuis uit te proberen.

De regeling werkt als volgt:

 • De regeling geldt alleen indien u in het gooi of vechtstreek woont.
 • U kunt net zo lang wisselen, totdat u een matras vindt dat bevalt.
 • Indien u nog geen klant bent betaalt u 150 euro borg.
 • U zorgt zelf voor het vervoer (Wij rekenen 50 euro, die vervalt indien u het matras aanschaft)
 • Na 1 nacht brengt u het matras retour. (of 2 nachten in het weekend)

 

Revor matras Kashmir

 

Wat maakt Belvedere matrassen zo bijzonder

 • Wij hebben de grootste collectie matrassen in Hilversum en het Gooi
 • Wij hebben voorbeelden van alle typen matrassen in Nederland verkrijgbaar
 • Wij nemen uitgebreid de tijd om samen met u de juiste keuze te maken.
 • Wij hebben 30 jaar ervaring met het uitzoeken van het juiste matras voor u
 • Wij hebben matrassen in alle prijsklassen en hebben een perfecte service

 

Voordelen Belvedere Villainrichting

 • deskundig advies
 • betrokken familiebedrijf met korte lijnen
 • financieel krachtig
 • levenslange service
 • gratis bezorging en installatie door heel Nederland
 • gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

Onze merken comfortabele matrassen

 

Afmeting matrassen

Wij leveren matrassen in de volgende afmetingen.

Breedte lengte lengte lengte lengte lengte
80 x 160 180 200 210 220
90 x 160 180 200 210 220
100 x 160 180 200 210 220
110 x 160 180 200 210 220
120 x 160 180 200 210 220
140 x 160 180 200 210 220
180 x 160 180 200 210 220
200 x 160 180 200 210 220

 

Omruilgarantie Kreamat a la carte matrassen

Op dit moment geldt voor de Kreamat matrassen van het a la carte programma de volgende unieke actie. U heeft 1 maand lang de mogelijkheid om uw matras om te ruilen mocht deze onverhoopt toch niet bevallen. Op deze manier speelt Kreamat in op de behoefte om een matras thuis in de “natuurlijke” omgeving uit te proberen. Deze actie nadat Kreamat. Kreamat kan deze acie op elk moment intrekken. Informeer bij aanschaf of deze actie nog geldt.

 

Belvedere heeft ook comfortabele matrassen voor lange mensen, extra lengte van 2.10 en 2.20 meter tot zo lang als u wilt

Nederlanders worden steeds langer. Belvedere springt hier op in door een ruim assortiment te voeren speciaal gericht op lange mensen. Matrassen van 2.10 en 2.2o zitten standaard in het assortiment. Wilt u het matras nog langer, Geen probleem we laten het speciaal voor u maken.  Wilt u bijpassend beddengoed? Wij kunnen beddengoed op elke gewenst afmeting speciaal voor u laten maken.

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze instagrampagina ziet u diverse topmerken langs komen.  Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties en trends !

 

Bedbodem en  comfortabele matrassen

Onze ervaring is dat uw uiteindelijk slaapcomfort wordt bepaald door de combinatie van het matras en de bedbodem. Wij hebben daarom ook een zeer uitgebreide collectie bedbodems.

Reismatras tempur

Wij leveren het populaire reismatras van Tempur  uit voorraad. Indien u dat wenst kunnen wij het reismatras binnen Nederland per post verzenden.

Hoe lang gaat een matras mee

Een gemiddeld matras zal, afhankelijk van de kwaliteit, ongeveer tien jaar meegaan.  Meer specifiek naar het type matras gelden de volgende termijnen:

 • Een natuurlatex matras gaat ongeveer 5/7 jaar mee
 • Een goed  traagschuimmatras gaat ongeveer 15 jaar mee
 • Polyethermatras 3/5 jaar.
 • Bij een koudschuimatras is de levensduur afhankelijk van het HR gehalte.  HR50 kent een levensduur 15-20 jaar.

 

Ideale Dikte van een matras

Een matras is idealiter zo’n 18 cm dik,  maar liever nog iets dikker(20/22cm). In het algemeen biedt een dikker matras meer comfort dan een dunner matras. Ook is de levensduur langer.

 

Welke zaken zijn essentieel bij beoordeling van een matras

De belangrijkste aspecten van een matras zijn, kwaliteit, warmte-isolatie, en het transport van vocht.  Het esthetische aspect is wel van belang maar is niet bepalend voor een goede nachtrust.

 

Een matras moet zich aanpassen aan uw lichaam (conformiteit

Het is van belang dat een matras de natuurlijke vorm van de ruggenwervel ondersteunt tijdens het slapen. Hiervoor is het van belang dat het matras zich aanpast aan uw lichaamshouding. Een matras dat dit goed doet, heeft een hoge conformiteit.

Indien je op je zij slaapt is het van belang dat de wervelkolom in een horizontale lijn ligt.  Indien je op je rug ligt is het belang dat de wervelkolom haar natuurlijke  vorm ( de S-vorm)  behoudt.

 

Ligcomfort van het matras

Of men op een bed ‘juist’ ligt, is voor het grootste deel afhankelijk van de conformiteit van de matras. Als dat in orde is hoeft u nog niet prettig in een bed te slapen. Daarvoor zijn andere zaken van belang  ventilatie en warmte-isolatie en hardheid van het matras.

De hardheid heeft te maken met de dikte van het matras. Hoe ver je vervolgens wegzakt in het matras is afhankelijk van je gewicht, vorm van het lichaam en de lighouding in Bed.

Je kunt niet zeggen dat hard of zacht, goed of slecht is.  De voorkeur voor hardheid of zachtheid is namelijk een kwestie van aanpassing maar ook van persoonlijke smaak. In het algemeen kun je wel zeggen dat voor zwaardere mensen een harde matras meer geschikt is.  Ben je wat lichter dat slaap je in het algemeen beter op een wat zachter matras.

 

Afvoer van vocht door uw matras

Het matras en de bedbodem moeten het vocht goed doorlaten. Vocht dat in het matras achterblijft kan namelijk leiden tot schimmelvorming.  Een lichaam kan per nacht ongeveer 350 tot 600 ml vocht afgeven. Dit kan in specifieke gevallen oplopen tot 1.6 liter per nacht.

 

Onderhoud van uw matras

Een matras vergt niet veel onderhoud. Wij adviseren wel een matras regelmatig te luchten. Door zowel de onderkant als de bovenkant te luchten verlengt u de levensduur van uw matras. Het beste is om uw linnengoed overdag opengeslagen te houden. U kunt het bed dan voor het slapen gaan opmaken.

Daarnaast is het van belang op het matras regelmatig te draaien zowel in de lengterichting als op zijn kop.

 

Latex matrassen

Een latex matras is een matras met een kern van latex (=rubber). Rubber neemt geen vocht op en is warm omdat het niet ademt. Dit wordt tegenwoordig opgelost door ventilatiekanalen aan te brengen in het latex.

Eigenschappen van natuurlijk rubber zijn: een grote veerkracht en rekbaarheid. Hierdoor biedt latex een goede ondersteuning en drukvermindering.

 

Comfortabele matrassen gemaakt van traagschuim

Een goed traagschuim matras neemt vocht op, kent geen kuilvorming en heeft een hoog ligcomfort.

De betere traagschuim matrassen zijn bij uitstek geschikt om gewicht goed te verdelen en te ondersteunen. Traagschuim reageert op warmte en wordt dan zacht. Met behulp van uw eigen gewicht zakt u vervolgens op een natuurlijk wijze weg in het matras. Het matras vormt zich naar uw lichaam en verdeelt de drukt over uw hele lichaam.

De bloedcirculatie wordt bij deze matrassen het minst verstoord en wordt daardoor ook veel door medici geadviseerd. In verzorginstehuizen en verpleeginrichtingen worden traagschuim matrassen veel toegepast. Er is wel veel kwaliteitverschil  tussen traagschuim matrassen. Wij adviseren traagschuim matrassen van Tempur en Revor.

 

Comfortabele matrassen gemaakt op basis van pocketveren

Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets ). Dat zakje is gemaakt van een synthetisch materiaal. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk van de anderen, kan aanpassen aan de vormen van uw lichaam. Bovendien raken de veren niet in elkaar verstrikt.

Hoe meer veertjes in het matras hoe beter het matras zich kan aanpassen. Pocketvering matrassen zijn stevige matrassen geschikt voor mensen met wat meer gewicht.

Bij meer veren wordt de matras ook vaak als zachter ervaren. Dit komt doordat het begrip “hardheid” wordt veroorzaakt door de hoeveelheid tegendruk die een matras geeft.

De veren kunnen varieren in hardheid en stevigheid. Op deze manier worden ook de comfortzones van een pocketveringmatras gemaakt. Deze zachtere zones zitten op schouder- en heuphoogte zodat het matras daar verder in kan veren.

 

Comfortabele matrassen  gemaakt van koudschuim

Een Koudschuim matras is zeer veerkrachtig, neemt goed vocht op en krijgt geen “kuilvorming”. De levensduur is lang.

Koudschuim zouden we het hightech schuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim is een synthetisch schuim met met een open cel structuur waardoor het materiaal goed ademt en vocht opneemt. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal heeft een hoog comfort en een zeer lange levensduur.

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof