Zijden stoffen

Belvedere villa – inrichting heeft prachtige zijden stoffen in de showroom hangen van diverse merken. Zijde is een natuurlijk product wat een zeer luxueuze uitstraling geeft. Zijden weefsel is glansrijk, heeft souplesse en een zachte textuur.

 

Tassinari & Chatel Jean Boggio 

 

Belvedere

Wij hebben meerdere merken in de winkel, die zijden stoffen in hun assortiment hebben.
U kunt denken aan:

Kom gerust langs om onze prachtige zijden stoffen te bekijken. Wij kunnen alle bovenstaande merken leveren door heel Nederland.

 

Manuel canovas

 

Zijde rups

Zodra de cocon gereed is maar vóórdat de vlinder zich ontpopt, wordt de rups – helaas onontkoombaar bij dit proces – gedood. Vervolgens wordt de lijm gesmolten en de draad afgewikkeld. De draden worden tot zijdegaren gewonden.

 

Soorten zijde

Er worden verschillende soorten zijde op de markt gebracht. verhandeld. De “Bombyx Mori” rups wordt het meeste gebruikt omdat ze een cocon spint van een extra lange draad.

Haspelzijde wordt gemaakt van de lange draden uit het middelste gedeelte van de cocon van de Bombyx Mori rups. De totale lengte van de draad kan variëren van 2500 tot 3500 meter.

Bij andere rupsen kan alleen de middelste draad, van zo’n 1000 tot 1500 meter, in een lengte van de cocon worden afgewikkeld.

Van de kortere draden uit het binnenste en buitenste gedeelte van de cocon wordt de zogenaamde Chappezijde gemaakt.

Bourettezijde wordt gemaakt van de afvalresten van de cocon. Deze zijde glanst nauwelijks.

 

Voordelen Belvedere Villainrichting

  • Deskundig advies
  • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen
  • Financieel krachtig
  • Levenslange service
  • Gratis bezorging en installatie door heel Nederland
  • Gratis afvoer bestaande matrassen en bed.

 

CAMMINO RUBIS

CAMMINO RUBIS

 

Meer informatie

Meer informatie over onze gordijnen vindt u op gordijnen

 

harlequin seduire

 

Het proces

Voordat de zijde kan worden geweven, wordt de lijmstof uit de zijde gekookt. Dit proces wordt ontbasten genoemd. Het gewicht van de zijde neemt hierdoor sterk af. Om dit effect tegen te gaan kan de zijde verzwaard worden, bijvoorbeeld door het te verven.

Verder is er ‘ruwe zijde’, dit is meestal wel geverfd, maar niet is gekookt.

Er bestaat ook diervriendelijke wilde zijde ofwel Tussahzijde. Deze is afkomstig van cocons van wilde zijderupsen die reeds als vlinder zijn uitgevlogen. Tussahzijde is doffer dan natuurzijde en laat zich minder gemakkelijk verven.

 

Colefax and Fowler

Isador Blue/Sienna F4329/03

 

Eigenschappen van zijde

Chemisch gezien lijkt zijde sterk op wol. Beide bestaan hoofdzakelijk uit eiwitten, maar in tegenstelling tot wol zijn zijdegaren glad (het kroest niet) en hebben ze geen geschubde structuur. Waardoor er een veel mooiere glans ontstaat. Wat mooi kan vallen in uw interieur.

Het zijdedraad is het fijnste van alle natuurlijke vezels. Zijde beschikt over een groot aantal gebruiksvriendelijke eigenschappen en leent zich voor diverse toepassingen. Behalve voor stoffen wordt het dan ook voor tal van andere doeleinden gebruikt. Denk hierbij aan beddengoed, woontextiel, vulling voor dekbedden, etc.

 

harlequin amilie silks

 

Voordelen van zijde

Zijde is zowel sterk als elastisch. Je kunt een draad wel met een vijfde van de oorspronkelijke lengte uitrekken voor het breekt.

Zijde laadt zich nauwelijks statisch op en schijnt, volgens antroposofische inzichten, een beschermende werking te bezitten tegen aardstralen.

Zijde, met name wildzijde, kan veel vocht opnemen (tot 40%) zonder dat de stof vochtig aanvoelt.

Het beschikt tevens over iso-thermische eigenschappen waardoor het bij warm weer koel aanvoelt en bij koud weer juist behaaglijk warm.

Verder is zijde weinig gevoelig voor schimmels en motten. Een nadeel van deze stof is dat het bij hoge temperaturen en onder invloed van zonlicht snel verkleurd. Hiervoor zijn verschillende oplossingen om dit zo goed mogelijk tegen te gaan.

Zijde is tegenwoordig heel erg in. We zien het overal terug.  Als gordijnen valt het prachtig en krijgt uw interieur een luxe uitstraling.

 

Fuggerhaus Passion Flower

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Op onze instagrampagina ziet u verschillende topmerken voorbij komen. Volg ons op instagram en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties !

 

 

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

MAINTENON FLAMBOYANT

MAINTENON FLAMBOYANT

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

vispring  pullman matras  meubelstof  sunway  Cole & Son behang  kuperus matras  jab  serta matras  arte behang  elitis behang  gordijnen  behang  matrassen  Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  Sanderson  jim Thompson  Pierre frey