Vloerbedekking, Hilversum en het Gooi

Belvedere is de best gesorteerde leverancier van vloerbedekking en tapijt  in Hilversum en het Gooi. Wilt u snel een mooi en goed tapijt tegen een scherpe prijs.  Kom dan nu naar onze showroom.

 

 

Onze merken

JAB, van Besouw, Interfloor tapijt, Edel, Parade, Desso, BIC, Limited Edition, Belakos tapijt, Bewe, Bonaparte, Brink & Campman carpets, Millenerpoort, Danish Carpets, Nobis vloerbedekking, Louis de Poortere, Marmoleum,  Creatuft, Perletta vloerbedekking, Nouwens Bogaers, MID, en vele anderen.

 

Basic Collectie

Wij voeren alle topmerken tapijt. Daarnaast hebben  wij een omvangrijke collectie basic tapijten.  Altijd van hoge kwaliteit maar wel tegen  zeer scherpe prijzen.  Met onze basic collectie spelen wij in op de vraag naar mooie vloerbedekking tegen een scherpe prijs.

 

rugs-02

 

Al 30 jaar een begrip in Hilversum, Gooi en Vechtstreek

Belvedere is al 30 jaar een begrip in Hilversum en het Gooi en heeft in de Gooi en Vecht streek  onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Loosdrecht, Breukelen en Hilversum. Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Amersfoort en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Westex tapijt

Westex tapijt

 

Vloerbedekking op maat

Wij hebben een zeer ruimte keuze voor het maken van tapijten op maat. U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor u realiseren.

Marmoleum en Vinyl

Wij hebben een zeer uitgebreide collectie Marmoleum en Vinyl. Wij leveren alle merken die in Nederland verkrijgbaar zijn.

 

traploper louis de poortere, san lorenzo

 

Traplopers

Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van traplopers. wij voeren o.a. de merken Jules Flipo, Louis de Poortere en JAB. Daarnaast kunt u bijna elke type tapijt gebruiken voor het maken van een traploper. De enige voorwaarde is dat het tapijt trap geschikt is. Wij hebben zeer ervaren stoffeerders in eigen dienst. Echte ambachtslieden die uw trap perfect en met liefde voor detail stofferen.

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

 

Belangrijkste voordelen

Tapijt heeft veel voordelen en gunstige eigenschappen. Tapijt is warm, comfortabel, zacht en sfeervol. Bovendien is tapijt praktisch overal toepasbaar en in vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Om u te overtuigen van de voordelen hebben we de belangrijkste voordelen en gunstige eigenschappen van tapijt voor u op een rijtje gezet:

 

 

Vloerbedekking is behaaglijk

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en daardoor goed te combineren met andere onderdelen van het interieur.

 

Tapijt is geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Door de keuzevoor textiele materialen zoals gordijnen, gestoffeerde meubels én tapijt als vloerbedekking, kunt u het geluidsniveau aanzienlijk verminderen. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.
In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Een verend tapijt kan in al deze gevallen een uitkomst bieden. Tapijt kan loopgeluiden namelijk met 25 à 30 decibel verminderen. Tapijt op de trap is bovendien nog veilig ook, omdat het risico van uitglijden kleiner is.

 

Vloerbedekking is warmte-isolerend en energiebesparend

Languit op de grond liggen voor de open haard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel. Dit komt doordat tapijt warmte isoleert. De stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt een barrière voor het ‘weglekken’ van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer tapijt de warmte isoleert. Tapijt met een foamrug of het gebruik van ondertapijt werkt, dankzij ontelbare luchtbelletjes, extra warmte-isolerend. Toepassing van tapijt kan gemiddeld 4 tot 5% energie besparen.; in een strenge winter zelfs 10%).

 

 

Tapijt en allergie

Tapijt was een tijd uit de gratie in  geval van allergie voor stof.  Dit is inmiddels achterhaald. Nieuw onderzoek wijst uit dat tapijt in veel gevallen beter werkt dan een harde ondergrond. Tapijt bindt het stof. Bij harde ondergrond dwarrelt het stof rond, waardoor het meer in contact komt met de luchtwegen. Kiest in dit geval wel voor een tapijt wat eenvoudig te stoffenzuigen valt.

 

Vloerbedekking is veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zacht en verend is. Senioren die met een stok lopen, zijn het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Dat schuift gemakkelijk waardoor je niet blijft ‘haken’ en het is toch stroef genoeg. Peuters kruipen graag op comfortabel warm tapijt. Maar ook als kinderen net leren lopen en nog regelmatig vallen is tapijt ideaal. Voor natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken waar het glad kan zijn, is speciaal vochtbestendig tapijt verkrijgbaar.

 

Vloerbedekking goed voor lijf en leden

Lopen op een harde onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen. Een zacht, warm tapijt maakt het lopen op blote voeten heel comfortabel. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking voor mensen met gewrichtsaandoeningen zoals reuma.

 

 

Vloerbedekking en een gezond binnenklimaat

Allergenen zijn voornamelijk afkomstig van huisstofmijten* en schimmels, of van huisdieren. Het allergene materiaal bestaat uit kleine stofdeeltjes die zich verzamelen in textiel en op oppervlakken die weinig worden gereinigd. Dit veroorzaakt allergische reacties variërend van benauwdheidklachten (astma), een verstopte neus (rinitis) tot huidklachten (eczeem). Elke keer dat een allergisch persoon in aanraking komt met de allergenen worden de klachten sterker. Irritantia zijn allerlei stoffen waarop een mens kan reageren. Irritantia voor de luchtwegen zijn onder andere tabaksrook, parfum, bloemengeuren, schoonmaakmiddelen en zeep.

Allergische reacties, irritantia, CARA klachten en legionellagriep zijn vaak gerelateerd aan de specifieke omstandigheden in uw woning. U kunt hier invloed op uitoefenen door de volgende maatregelen te treffen: beter ventileren (24 uur per dag), gelijkmatig uw huis verwarmen, frequenter reinigen en het vermijden van extra vochtbronnen in huis (zoals wasdrogen, koken zonder afzuiging).

*Huisstofmijten gedijen het beste bij temperaturen van 20-30 °C en een luchtvochtigheid van 65-80%. Probeer in de zomer met een goede zonwering de temperatuur in huis zo laag mogelijk te houden. In de winter lost het probleem zichzelf geleidelijk op. Stoken en ventileren geeft namelijk een droger binnenklimaat en daar kunnen huismijten heel slecht tegen.

 

Meer informatie

Meer informatie over onze kleden vindt u op kleden

Vorwerk tapijt

Vorwerk tapijt

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof