tapijt, Hilversum en het Gooi

Belvedere heeft de meest uitgebreide collectie tapijt van Nederland. Wij zijn gevestigd in Hilversum, het Gooi

 

onze merken

Arc (geprint tapijt),  Axminster  (engels wol),  BelakosBesouwBIC,  Bonaparte,  Bronte  (engels wol),  Creatuft,  Cunera ,  (natuurlijk tapijt),  Desso,  Edel,  Interfloor,  JAB,  Jabo,  Jules Flipo  (frans klassiek),  Louis de PoortereMohawkMIDNouwens Bogaers,  Parade,  Ryalux  (engels wol),  tretfordvorwerkWestex,

 

inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

 

 zolder vreeland 20 december 2016

 

Tapijt in alle prijsklasses,  Basic Collection

Voor elke situatie hebben wij de beste oplossing. Bij ons vindt u tapijt met een goede prijs kwaliteit verhouding voor de kinderkamer tot zeer exclusieve vloerbedekking voor uw woonkamer. Wilt u iets daar tussen in? Geen probleem bij ons vindt u het allemaal. Wij hebben ook een mooie collectie basics. Uitstekende tapijten voor een hele scherpe prijs.

 

Voordelen Belvedere villarinrichting vloerbedekking en tapijten

 • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen
 • Zeer ervaren stoffeerders in eigen dienst die nog echt vakwerk afleveren
 • Meest uitgebreide collectie tapijten en vloerbedekking van Nederland.
 • Scherpe prijzen

 

Besouw tapijt

 

Al 30 jaar een begrip in Hilversum, Gooi en Vechtstreek

Belvedere is al 30 jaar een begrip in Hilversum en het Gooi en heeft in de Gooi en Vecht streek  onder de villabewoners een grote schare fans.

 

Cunera tapijt met randafwerking

 

Tapijt op maat

Wij hebben een zeer ruimte keuze voor het maken van tapijten op maat. U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor u realiseren.

Marmoleum en Vinyl

Wij hebben een zeer uitgebreide collectie Marmoleum en Vinyl. Wij leveren alle merken die in Nederland verkrijgbaar zijn.

 

Traplopers

Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van traplopers. wij voeren o.a. de merken Jules Flipo, Louis de Poortere en JAB. Daarnaast kunt u bijna elke type tapijt gebruiken voor het maken van een traploper. De enige voorwaarde is dat het tapijt trap geschikt is.

 

Louis de poortere Diamond

 

Stofferen trap

We hebben zeer ervaren stoffeerders in eigen dienst. Echte ambachtslieden die uw trap perfect en met liefde voor detail stofferen.

 

Louis de Poortere loper – san Lorenzo

 

Prijzen tapijt

Wij hebben een enorme collectie van kwalitatief hoogstaand tapijt.  Prijzen starten bij 15 euro per m2 en lopen door tot 150 euro per m2. Wilt u tapijt laten maken in uw eigen kleur van wol dan starten de prijzen bij 150 euro m2.

 

Mohawk tapijt

 

Wel of geen ondertapijt.

De voordelen van ondertapijt zijn

 • warmte isolerend
 • geluidsdempend
 • Egaliseert de ondervloer.
 • Het loopt prettiger (uw tapijt voelt zachter aan)
 • Uw tapijt gaat langer mee

 

Nadelen van ondertapijt

 • De prijs valt hoger uit
 • Bij vloerverwarming heeft u speciaal ondertapijt nodig, Bijv. black magic

 

Axminster carpet cascade

 

Belangrijkste voordelen van tapijt

Tapijt heeft veel voordelen en gunstige eigenschappen. Tapijt is warm, comfortabel, zacht en sfeervol. Bovendien is tapijt praktisch overal toepasbaar en in vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Om u te overtuigen van de voordelen hebben we de belangrijkste voordelen en gunstige eigenschappen van tapijt voor u op een rijtje gezet:

 

Tapijt brengt sfeer en rust in huis

We kennen ze allemaal, van die vervelende leefgeluiden in huis waar je op een gegeven moment aan gaat storen. De meest eenvoudige oplossing is het toepassen van tapijt.  Met name in ruimtes waar stilte van belang is. Tapijt is namelijk zeer geluiddempend en draagt op die manier  bij aan het woonconfort in huis.

 

Interfloor tapijt

 

Tapijt is behaaglijk

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en daardoor goed te combineren met andere onderdelen van het interieur.

 

Tapijt is geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Door de keuzevoor textiele materialen zoals gordijnen, gestoffeerde meubels én tapijt als vloerbedekking, kunt u het geluidsniveau aanzienlijk verminderen. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.
In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Een verend tapijt kan in al deze gevallen een uitkomst bieden. Tapijt kan loopgeluiden namelijk met 25 à 30 decibel verminderen. Tapijt op de trap is bovendien nog veilig ook, omdat het risico van uitglijden kleiner is.

 

Nouwens Bogaers tapijt

 

Tapijt laat je optimaal genieten van muziek en geluid

In huizen met een goede akoestiek versta je elkaar beter. Gesprekken zijn eenvoudiger te voeren.  Muziek klinkt mooier en warmer. op een harde vloer kunnen geluiden nogal een galmend of hard en blikkerig overkomen. Tapijt maakt geluid realistischer en warmer. Niet voor niets wordt in de bioscoop altijd tapijt toegepast.

 

Tapijt is warmte-isolerend en energiebesparend

Languit op de grond liggen voor de open haard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel. Dit komt doordat tapijt warmte isoleert. De stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt een barrière voor het ‘weglekken’ van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer tapijt de warmte isoleert. Tapijt met een foamrug of het gebruik van ondertapijt werkt, dankzij ontelbare luchtbelletjes, extra warmte-isolerend. Toepassing van tapijt kan gemiddeld 4 tot 5% energie besparen.; in een strenge winter zelfs 10%).

 

Desso, tapijt tegels

 

Tapijt en allergie

Tapijt was een tijd uit de gratie in  geval van allergie voor stof.  Dit is inmiddels achterhaald. Nieuw onderzoek wijst uit dat tapijt in veel gevallen beter werkt dan een harde ondergrond. Tapijt bindt het stof. Bij harde ondergrond dwarrelt het stof rond, waardoor het meer in contact komt met de luchtwegen. Kiest in dit geval wel voor een tapijt dat eenvoudig te stofzuigen valt.

 

Tapijt is veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zacht en verend is. Senioren die met een stok lopen, zijn het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Dat schuift gemakkelijk waardoor je niet blijft ‘haken’ en het is toch stroef genoeg. Peuters kruipen graag op comfortabel warm tapijt. Maar ook als kinderen net leren lopen en nog regelmatig vallen is tapijt ideaal. Voor natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken waar het glad kan zijn, is speciaal vochtbestendig tapijt verkrijgbaar.

 

Nouwens Bogaers

 

Tapijt goed voor lijf en leden

Lopen op een harde onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen. Een zacht, warm tapijt maakt het lopen op blote voeten heel comfortabel. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking voor mensen met gewrichtsaandoeningen zoals reuma.

 

Tapijt en een gezond binnenklimaat

Allergenen zijn voornamelijk afkomstig van huisstofmijten* en schimmels, of van huisdieren. Het allergene materiaal bestaat uit kleine micro-organismen (huistof mijten) die zich verzamelen in stofdeeltjes die zich  vervolgens weer verspreiden in de lucht en worden ingeademd.  Dit veroorzaakt allergische reacties variërend van benauwdheidklachten (astma), een verstopte neus (rinitis) tot huidklachten (eczeem). Elke keer dat een allergisch persoon in aanraking komt met de allergenen worden de klachten sterker. Irritantia zijn allerlei stoffen waarop een mens kan reageren. Irritant voor de luchtwegen zijn onder andere tabaksrook, parfum, bloemengeuren, schoonmaakmiddelen en zeep.

Allergische reacties, irritantia, CARA klachten en legionellagriep zijn vaak gerelateerd aan de specifieke omstandigheden in uw woning. U kunt hier invloed op uitoefenen door de volgende maatregelen te treffen: beter ventileren (24 uur per dag), gelijkmatig uw huis verwarmen, frequenter reinigen en het vermijden van extra vochtbronnen in huis (zoals wasdrogen, koken zonder afzuiging).

*Huisstofmijten gedijen het beste bij temperaturen van 20-30 °C en een luchtvochtigheid van 65-80%. Probeer in de zomer met een goede zonwering de temperatuur in huis zo laag mogelijk te houden. In de winter lost het probleem zichzelf geleidelijk op. Stoken en ventileren geeft namelijk een droger binnenklimaat en daar kunnen huismijten heel slecht tegen.

zo min mogelijk stof in de lucht

Het belangrijkste is dat er zo min mogelijk stof zit in de lucht in uw huizen. Nieuwe inzichten hebben geleid tot een opwaardering van tapijt. Tapijt verzamelt stof dat vervolgens niet meer door de lucht dwarrelt. Tapijt meer zilverionen (zoals Balsam) vernietigt de huisstofmijt die met het tapijt in aanraking komt.

 

Vorwerk tapijt

 

Tapijt is onderhoudsvriendelijk

De meeste moderne tapijten krijgen tegenwoordig in de fabriek al een vuil- en vlekwerende finish. Vuildeeltjes hechten zich dan minder snel aan de vezels. Vloeistoffen blijven als een soort druppel boven op de pool liggen en kunnen eenvoudig worden opgedept. Bij normaal huishoudelijk gebruik gaat een dergelijke finish even lang mee als het tapijt zelf.

Nieuwe garensoorten zijn vaak door en door gekleurd. Hierdoor is tapijt zelfs bestand tegen agressieve oplosmiddelen waarmee de moeilijkste vlekken eenvoudig kunnen worden verwijderd. Dergelijk innovatief tapijt is ideaal in de baby- en kinderkamer, maar ook in senioren- of gehandicaptenwoningen.

In extreem vlekgevoelige ruimtes zijn tapijttegels een slimme keuze. Ze zijn bij ongelukjes gemakkelijk te vervangen; er zijn zelfs afwasbare kwaliteiten.

 

tapijt is goed te installeren

Tapijt is makkelijk te leggen, universeel toepasbaar en is schoon te verwerken. Tapijt is eenvoudig te verwijderen en kent lage legkosten.

 

Schoonmaken van Tapijt.

De meeste taptijsoorten hebben een beschermende laag, die het tapijt beschermen. Deze laag moet zoveel mogelijk in stand gehouden worden. In eerste instantie is daarom raadzaam om alleen met water en een niet agressieve zeep de vlek te behandelen. Hierdoor wordt de beschermlaag zoveel mogelijk ontzien.

Lukt het niet om de vlek weg te krijgen, dan adviseren we de schoonmaak producten van James Water. Deze zijn speciaal gericht op het schoonhouden van Tapijt.  Wij hebben deze schoonmaakproducten op voorraad.

www.james.eu/

Een nieuwe ontwikkeling is tapijt  waarvan de synthetische vezel door en door geverfd is. Het vuil kan niet in deze vezels doordringen. Deze tapijten zijn fantastisch schoon te houden en ideaal voor gezinnen met bijv. kleine kinderen. Deze tapijten worden geleverd door bijv. Belakos en Mohawk.

 

 

Jules Flipo tapijt

 

websites tapijt leveranciers

www.perlettacarpets.nl/ tapijt hilversum het Gooi
www.brinkcampman.com/ tapijt

www.mohawk-flooring.com/tapijt
www.interfloor.nl/tapijt hilversum het Gooi
www.cunera.nl/tapijt
www.belakos.nl/ tapijt
www.dessohome.com /tapijt hilversum het Gooi
www.paradetapijt.nl /tapijt
www.dersimo.nl /tapijt
www.ryalux.com /tapijt
www.mid.nl /tapijt
www.nouwens-bogaers.nl
www.forbo-flooring.nl
www.mateboer.nl
www.bonapartetapijt.nl
www.creatuft.be hilversum het Gooi
www.louisdepoortere.com
www.jules-flipo.com
www.millerpoort.nl hilversum het Gooi
www.mommersteegbv.nl Vorwerk
www.tretford.nl hilversum het Gooi
www.bic-carpets.be

 

Onze merken tapijten en vloerkleden

JAB, BesouwMohawk, Interfloor, Edel, Parade, Desso, BICBelakos,  Bewe, Bonaparte, Brink & Campman carpets, Millenerpoort,  Louis de Poortere,  Forbo Marmoleum, Vorwerk,  Creatuft, Perletta, Nouwens Bogaers, Cunera en vele anderen merken tapijten.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Het Gooi

Tempur kussens     Tempur matrassen    tempur reismatrassen   Kreamat bedden   Brinkhaus dekbedden  Brinkhaus kussens   Inside vouwgordijnen  Flowform   bedden   gordijnen   tapijt   woninginrichting   cunera tapijt   luxaflex   vouwgordijnen    kreamat   tempur oplegmatras    meubelstoffen   overzicht bedden    tempur dealer