tapijt, Hilversum en het Gooi

Belvedere heeft de meest uitgebreide collectie tapijt van Nederland. Wij zijn gevestigd in Hilversum, het Gooi

 

Westex tapijt

Westex

Onze merken

Arc (geprint),  Axminster  (engels wol),  BelakosBesouwBIC,  Bonaparte,  Bronte  (engels wol),  Creatuft,  Cunera ,  (natuurlijk),  Desso,  Edel,  Interfloor,  JAB,  Jabo,  Jules Flipo  (frans klassiek),  Louis de PoortereMohawkMIDNouwens Bogaers,  Parade,  Ryalux  (engels wol),  tretfordvorwerkWestex,

 

Best Wool Tapijt

Best Wool

 

Belvedere

Belvedere heeft een breed assortiment tapijten. Er zijn diverse merken waarbij je een tapijt kamerbreed kan leggen. Hierdoor is er voor elk interieur een oplossing op maat. Belvedere kan u helpen en adviseren voor het perfecte eindresultaat. Een tapijt waardoor er gelijk een fijne en warme sfeer ontstaat.

 

In alle prijsklasses,  Basic Collection

Voor elke situatie hebben wij de beste oplossing. Bij ons vindt u tapijt met een goede prijs kwaliteit verhouding voor de kinderkamer tot zeer exclusieve vloerbedekking voor uw woonkamer. Wilt u iets daar tussen in? Geen probleem bij ons vindt u het allemaal. Wij hebben ook een mooie collectie basics. Uitstekende tapijten voor een hele scherpe prijs.

 

Vorwerk tapijt

Vorwerk traploper

 

 

Voordelen Belvedere villa-inrichting

 • Betrokken familiebedrijf met korte lijnen
 • Zeer ervaren stoffeerders in eigen dienst die nog echt vakwerk afleveren
 • Meest uitgebreide collectie tapijten en vloerbedekking van Nederland.
 • Scherpe prijzen

 

Bic

 

Inspiratie

Zoekt u inspiratie? volg ons op instagram    https://www.instagram.com/belvedere.villa.inrichting

Onze instagram geeft een goed beeld van mooie inrichtingen en de nieuwtjes op interieurgebied.

 

 Limited Edition Shadow

 

Al 30 jaar een begrip in Hilversum, Gooi en Vechtstreek

Belvedere is al 30 jaar een begrip in Hilversum en het Gooi en heeft in de Gooi en Vecht streek  onder de villabewoners een grote schare fans.

 

Cunera tapijt met randafwerking

 

Op maat

Wij hebben een zeer ruimte keuze voor het maken van tapijten op maat. U kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor u realiseren.

Marmoleum en Vinyl

Wij hebben een zeer uitgebreide collectie Marmoleum en Vinyl. Wij leveren alle merken die in Nederland verkrijgbaar zijn.

 

 zolder vreeland 20 december 2016

 

Traplopers

Wij zijn gespecialiseerd in het leggen van traplopers. wij voeren o.a. de merken Jules Flipo, Louis de Poortere en JAB. Daarnaast kunt u bijna elke type tapijt gebruiken voor het maken van een traploper. De enige voorwaarde is dat het wel geschikt is voor de trap.

 

Louis de poortere Diamond

 

Stofferen trap

We hebben zeer ervaren stoffeerders in eigen dienst. Echte ambachtslieden die uw trap perfect en met liefde voor detail stofferen.

 

Prijzen

Wij hebben een enorme collectie van kwalitatief hoogstaand tapijt.  Prijzen starten bij 15 euro per m2 en lopen door tot 150 euro per m2. Wilt u er een laten maken in uw eigen kleur van wol dan starten de prijzen bij 150 euro m2.

 

Wel of geen ondertapijt

De voordelen van ondertapijt zijn

 • warmte isolerend
 • geluidsdempend
 • Egaliseert de ondervloer.
 • Het loopt prettiger (uw tapijt voelt zachter aan)
 • Het gaat langer mee

 

Nadelen van ondertapijt

 • De prijs valt hoger uit
 • Bij vloerverwarming heeft u speciaal ondertapijt nodig, Bijv. black magic

 

Axminster carpet cascade

 

Belangrijkste voordelen

Het heeft veel voordelen en gunstige eigenschappen. Het is warm, comfortabel, zacht en sfeervol. Bovendien is tapijt praktisch overal toepasbaar en in vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Om u te overtuigen van de voordelen hebben we de belangrijkste voordelen en gunstige eigenschappen op een rijtje gezet:

 

Brengt sfeer en rust in huis

We kennen ze allemaal, van die vervelende leefgeluiden in huis waar je op een gegeven moment aan gaat storen. De meest eenvoudige oplossing is het toepassen van tapijt.  Met name in ruimtes waar stilte van belang is. Het is namelijk zeer geluiddempend en draagt op die manier  bij aan het wooncomfort in huis.

 

 

Het is behaaglijk

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat het warmte en sfeer uitstraalt. Het is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en daardoor goed te combineren met andere onderdelen van het interieur.

 

Is geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Door de keuzevoor textiele materialen zoals gordijnen, gestoffeerde meubels én tapijt als vloerbedekking, kunt u het geluidsniveau aanzienlijk verminderen. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Een verend tapijt kan in al deze gevallen een uitkomst bieden. Het  kan loopgeluiden namelijk met 25 à 30 decibel verminderen. Tapijt op de trap is bovendien nog veilig ook, omdat het risico van uitglijden kleiner is.

 

Laat je optimaal genieten van muziek en geluid

In huizen met een goede akoestiek versta je elkaar beter. Gesprekken zijn eenvoudiger te voeren.  Muziek klinkt mooier en warmer. op een harde vloer kunnen geluiden nogal een galmend of hard en blikkerig overkomen. Tapijt maakt geluid realistischer en warmer. Niet voor niets wordt in de bioscoop altijd tapijt toegepast.

 

Is warmte-isolerend en energiebesparend

Languit op de grond liggen voor de open haard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel. Dit komt doordat tapijt warmte isoleert. De stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt een barrière voor het ‘weglekken’ van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer tapijt de warmte isoleert. Tapijt met een foamrug of het gebruik van ondertapijt werkt, dankzij ontelbare luchtbelletjes, extra warmte-isolerend. Toepassing van tapijt kan gemiddeld 4 tot 5% energie besparen.; in een strenge winter zelfs 10%).

 

Desso,  tegels

 

Allergie

Tapijt was een tijd uit de gratie in  geval van allergie voor stof.  Dit is inmiddels achterhaald. Nieuw onderzoek wijst uit dat het  in veel gevallen beter werkt dan een harde ondergrond. Tapijt bindt het stof. Bij harde ondergrond dwarrelt het stof rond, waardoor het meer in contact komt met de luchtwegen. Kiest in dit geval wel voor een tapijt dat eenvoudig te stofzuigen valt.

 

Is veilig

Het is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner omdat het zacht en verend is. Senioren die met een stok lopen, zijn het meest gebaat bij kortpolig tapijt. Dat schuift gemakkelijk waardoor je niet blijft ‘haken’ en het is toch stroef genoeg. Peuters kruipen graag op comfortabel warm tapijt. Maar ook als kinderen net leren lopen en nog regelmatig vallen is tapijt ideaal. Voor natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken waar het glad kan zijn, is speciaal vochtbestendig tapijt verkrijgbaar.

 

Goed voor lijf en leden

Lopen op een harde onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen. Een zacht, warm tapijt maakt het lopen op blote voeten heel comfortabel. De verende eigenschappen maken tapijt bijzonder geschikt als vloerbedekking voor mensen met gewrichtsaandoeningen zoals reuma.

 

Vloerbedekking

 

Een gezond binnenklimaat

Allergenen zijn voornamelijk afkomstig van huisstofmijten* en schimmels, of van huisdieren. Het allergene materiaal bestaat uit kleine micro-organismen (huistof mijten) die zich verzamelen in stofdeeltjes die zich  vervolgens weer verspreiden in de lucht en worden ingeademd.  Dit veroorzaakt allergische reacties variërend van benauwdheidklachten (astma), een verstopte neus (rinitis) tot huidklachten (eczeem). Elke keer dat een allergisch persoon in aanraking komt met de allergenen worden de klachten sterker. Irritantia zijn allerlei stoffen waarop een mens kan reageren. Irritant voor de luchtwegen zijn onder andere tabaksrook, parfum, bloemengeuren, schoonmaakmiddelen en zeep.

Allergische reacties, irritantia, CARA klachten en legionellagriep zijn vaak gerelateerd aan de specifieke omstandigheden in uw woning. U kunt hier invloed op uitoefenen door de volgende maatregelen te treffen: beter ventileren (24 uur per dag), gelijkmatig uw huis verwarmen, frequenter reinigen en het vermijden van extra vochtbronnen in huis (zoals wasdrogen, koken zonder afzuiging).

*Huisstofmijten gedijen het beste bij temperaturen van 20-30 °C en een luchtvochtigheid van 65-80%. Probeer in de zomer met een goede zonwering de temperatuur in huis zo laag mogelijk te houden. In de winter lost het probleem zichzelf geleidelijk op. Stoken en ventileren geeft namelijk een droger binnenklimaat en daar kunnen huismijten heel slecht tegen.

zo min mogelijk stof in de lucht

Het belangrijkste is dat er zo min mogelijk stof zit in de lucht in uw huizen. Nieuwe inzichten hebben geleid tot een opwaardering van tapijt. Het karpet verzamelt stof dat vervolgens niet meer door de lucht dwarrelt. Tapijt meer zilverionen (zoals Balsam) vernietigt de huisstofmijt die met het tapijt in aanraking komt.

 

Carpetlinq

Carpetlinq

 

Is onderhoudsvriendelijk

De meeste moderne tapijten krijgen tegenwoordig in de fabriek al een vuil- en vlekwerende finish. Vuildeeltjes hechten zich dan minder snel aan de vezels. Vloeistoffen blijven als een soort druppel boven op de pool liggen en kunnen eenvoudig worden opgedept. Bij normaal huishoudelijk gebruik gaat een dergelijke finish even lang mee als het tapijt zelf.

Nieuwe garensoorten zijn vaak door en door gekleurd. Hierdoor is tapijt zelfs bestand tegen agressieve oplosmiddelen waarmee de moeilijkste vlekken eenvoudig kunnen worden verwijderd. Dergelijk innovatief tapijt is ideaal in de baby- en kinderkamer, maar ook in senioren- of gehandicaptenwoningen.

In extreem vlekgevoelige ruimtes zijn tapijttegels een slimme keuze. Ze zijn bij ongelukjes gemakkelijk te vervangen; er zijn zelfs afwasbare kwaliteiten.

 

Jabo tapijt

Jabo

Is goed te installeren

Het is makkelijk te leggen, universeel toepasbaar en is schoon te verwerken. Het is eenvoudig te verwijderen en kent lage legkosten.

 

Schoonmaken

De meeste taptijsoorten hebben een beschermende laag, die het karpet beschermen. Deze laag moet zoveel mogelijk in stand gehouden worden. In eerste instantie is daarom raadzaam om alleen met water en een niet agressieve zeep de vlek te behandelen. Hierdoor wordt de beschermlaag zoveel mogelijk ontzien.

Lukt het niet om de vlek weg te krijgen, dan adviseren we de schoonmaak producten van James Water. Deze zijn speciaal gericht op het schoonhouden van karpetten.  Wij hebben deze schoonmaakproducten op voorraad.

www.james.eu/

Een nieuwe ontwikkeling is tapijt  waarvan de synthetische vezel door en door geverfd is. Het vuil kan niet in deze vezels doordringen. Deze tapijten zijn fantastisch schoon te houden en ideaal voor gezinnen met bijv. kleine kinderen. Deze  worden geleverd door bijv. Belakos en Mohawk.

 

Besouw tapijt

Besouw 

 

Websites leveranciers

www.perlettacarpets.nl/ tapijt hilversum het Gooi
www.brinkcampman.com/ tapijt

www.mohawk-flooring.com/tapijt
www.interfloor.nl/tapijt hilversum het Gooi
www.cunera.nl/tapijt
www.belakos.nl/ tapijt
www.dessohome.com /tapijt hilversum het Gooi
www.paradetapijt.nl /tapijt
www.dersimo.nl /tapijt
www.ryalux.com /tapijt
www.mid.nl /tapijt
www.nouwens-bogaers.nl
www.forbo-flooring.nl
www.mateboer.nl
www.bonapartetapijt.nl
www.creatuft.be hilversum het Gooi
www.louisdepoortere.com
www.jules-flipo.com
www.millerpoort.nl hilversum het Gooi
www.mommersteegbv.nl Vorwerk
www.tretford.nl hilversum het Gooi
www.bic-carpets.be

 

Onze merken

JAB, BesouwMohawk, Interfloor, Edel, Parade, Desso, BICBelakos,  Bewe, Bonaparte, Brink & Campman carpets, Millenerpoort,  Louis de Poortere,  Forbo Marmoleum, Vorwerk,  Creatuft, Perletta, Nouwens Bogaers, Cunera en vele anderen merken tapijten.

 

Meer informatie !

Meer informatie over onze kleden vindt u op kleden[/intlink

 

 

Belvedere is de Villainrichter van Nederland

Belvedere is al bijna 100 jaar jaar een begrip in Hilversum en de Gooi en heeft in het Gooi en Vechtstreek onder de villabewoners een grote schare fans.

Van oudsher hebben wij veel klanten in Laren, Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Weesp, Muiden, Muiderberg, Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Loenen, Breukelen, Vreeland en Hilversum.

Tegenwoordig weten ook veel klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Amersfoort, Den Haag, Wassenaar, Breda, Almere, Groningen, Maastricht, Leeuwarden, Arnhem, Zwolle, Assen, Leiden, Alkmaar en Utrecht onze zaak te vinden.

 

Belvedere, 2e Loswal 12,  Hilversum,  Gooi en Vechtstreek

 

Meer informatie over onze gordijnen en meubelstoffen

https://www.belvedere-interior.nl/category/meubelstof/meubelstof   gordijnen   sunway    jab    jim Thompson  Pierre frey  rubelli    dedar  zoffany  sanderson     morris   nobilis   mulberry  ralph lauren  elitis  etro manuel canovas  Gaston & Daniela    gpj baker  james hare  lelievre  kvadrat  ploeg gordijnen

 

Meer informatie over ons behang

behang    Cole & Son behang    arte behang   elitis behang

 

Meer informatie over onze bedden en matrassen

vispring  pullman matras    kuperus matras   serta matras   matrassen    Treca de paris  Styldecor  simmons matras   hamaso matras  kreamat matras    greensleep matras    sleepeezee matras  loof